16. 8. 2007

Soutěž FIP 2000 - kdo zůstal po letech (V.)


Soutěž FIP o nejlepší filatelistickou stranu 2000 představuje dalších 20 webových stránek, které obdržely 3 hvězdičky, což znamená 3. společné místo. Stránky jsou opět řazeny podle anglické abecedy v jejich názvech.
"PO a PO", Nizozemí >>>>> http://www.po-en-po.nl/ I tato stránka se účastní opětovně, stejně však vyšlo i její hodnocení 3 hvězdičky = 3. (společné) místo ve světě.
"Kanadská královská filatelistická společnost", Kanada >>>>> http://www.rpsc.org/ Společnost přešla na vlastní doménu a její nalezení bylo dílem okamžiku. Stránka má velkou estetickou a především navigační hodnotu. Obsahově je excelentní, má dokonce digitálně zpracovány své filatelistické časopisy po jednotlivých ročnících, a to z 18. století! Excelentní.
Švýcarské známky", Švýcarsko >>>>> http://www.timbressuisses.ch/modules.php?ModPath=CentralBoard&ModStart=CentralBoard&op=edito Stránka opět profesionálně udělaná, obsažná. Nicméně kanadská RPSC je jasnou jedničkou tohoto výběru.
"Tulagi - Britské Šalamounovy ostrovy", USA >>>>> http://www.tulagi.com/ Tato stránka se nemohla zachovat v původní podobě. I když je prolinkována na poštovní známky, jde spíše o municipální vyhledávač, kde známky "také" mají své místo.
"Společnost známek USA", USA >>>>> http://www.usstamps.org/ Internetový věstník společnosti, dobrý pokus o filatelistické názvosloví, nicméně v neobdivném rozsahu.
"Vaccari", Itálie >>>>> http://www.vaccari.it/ Komerční stránky věnované zejména filatelistickým publikacím. Prostě aukční a vydavatelský filatelistický dům.
"Virtuální známkový klub", USA >>>>> http://www.virtualstampclub.com/ Rozcestník o všem co je digitální a co stojí za shlédnutí, rozuměj v digitální filatelii. Není špatné se zde rozhlédnout.
Tím výčet 3hvězdičkových stran končí.
Příště: 2hvězdičkové strany
Břetislav Janík