22. 10. 2007

Výstavě zbývá 5 dní: 120 let od založení prvního filatelistického spolku

V letošním roce si česká filatelie připomíná význačné výročí: 120 let od založení prvního filatelistického spolku – Klubu českých filatelistů, který se tak stal základem naší organizované filatelie.

Při této příležitosti uspořádá Poštovní muzeum v Praze ve spolupráci se Svazem českých filatelistů výstavu. Část exponátů zapůjčil SČF – jde se hlavně o medaile a diplomy, které dokumentují úspěchy spojené s činností klubu. Poštovní muzeum vybralo ze svých sbírek zajímavosti - jako například žertovné menu z hostiny filatelistů v roce 1893 nebo fotografie z filatelistické výstavy u Zlaté Husy v Praze v roce 1914.

Vystaveno bude také množství materiálů týkajících se různých akcí KČF z let 1906 – 1937. Bez zajímavosti nejsou ani exponáty, které zapůjčilo oddělení periodik Knihovny Národního muzea v Praze. Jsou to články v dobových novinách a časopisech, které se věnují nejrůznějším událostem ze světa filatelie. K výstavě bude vydána příležitostná poštovní dopisnice s přítiskem a 20. října 2007 bude v Poštovním muzeu od 9:00 do 15:00 hod otevřena příležitostná poštovní přepážka, kde bude možné dopisnici opatřit příležitostným razítkem. Výstava potrvá od 17. do 27. října 2007.

V. Halabrín, Poštovní muzeum Praha