11. 1. 2010

PHILALUX 2010



PHILALUX 2010
Pod záštitou jeho výsosti Velkovévody Lucemburského

Federace des Sociétes Philatéliques du Luxembourg (FSPL) a Enterprise des Poste set Télécommunications Luxembourg mají tu čest ohlásit, že mezinárodní výstava poštovních známek se bude konat od 1. do 4. července 2010 ve výstavním centru LUXEXPO v Lucemburku. Tato výstava je určena pro poštovní správy, obchodníky se známkami a pro sběratele na Evropském kontinentu.

Lucemburské Velkovévodství je důležitým ekonomickým centrem, které se nachází mezi Německem (Sársko a Rýnsko), Francií (Lotrinskem) a Belgií (Wallonskem). V této oblasti žije cca 11 miliónů lidí. Rozděleni mezi Latinskou a Germánskou kulturu tento region těží ze svého měšťanství, venkova a průmyslové sítě a dále ze zdrojů bohatství a trvalých ekonomických a kulturních vztahů. Lucemburské Velkovévodství je také ústředím několika důležitých Evropských institucí, které jsou důležité především v bankovním sektoru. Vzhledem k tomu, že v Lucemburku je velké procento cizích národností, je tato země známá svým otevřeným přístupem. PHILALUX 2010 bude pro všechny účastníky jedinečnou příležitostí zhodnotit přístup, který má Velkovévodství k filatelii. Poslední mezinárodní výstava se zde konala před 12 lety.


V moderních prostorách LuxExpo se bude nacházet 80 poštovních správ a maloobchodníků, kteří se budou presentovat veřejnosti. Ve více jak 1200 stáních budou vystaveny předměty od sběratelů.

Organizátoři chtějí z této výstavy udělat nezapomenutelnou událost díky zajímavému programu během čtyř dnů konání výstavy a také díky intensivní informační kampani, která by měla přilákat velké množství návštěvníků z Lucemburska a přilehlých regionů.

Druhý den výstavy (2. července 2010) bude tzv. ČESKÝ DEN. Akce toho dne budou zaměřeny k České republice, její historii a státnosti. Mimo jiné bude oficiální křest česko-lucemburské známky s námětem "Nástup dynastie Lucemburků na český trůn sňatkem Jana Lucemburského a Elišky Přemyslovny", neboli "The accession of the Luxembourg dynasty to the thron of Bohemia by the marriage of John Luxembourg with Elisabeth of Bohemia".

Věříme, že se s Vámi setkáme v červenci 2010 v Lucemburku.

http://www.philalux2010.lu/