29. 8. 2011

M. Hauzr: Exponet a P. Aksamit: Sběratelské zajímavosti čs. a českých FDC

Vážení přátelé, chtěli bychom vás upozornit na nepřestávající nárůst počtu exponátů na Světové virtuální výstavě EXPONET na internetové adrese http://www.exponet.info/ . Nejnověji byla zveřejněna aktuální verze exponátu p. Michala Hauzra s názvem "Perzekuce židovského národa v Protektorátu Čechy a Morava a ghetto Terezín v poštovních dokumentech". Stávající rozsah exponátu je plných 10 rámů (tj. 160 listů) a najdete jej na konkrétní webové adrese http://www.japhila.cz/hof/0335/index0335a.htm .

Exponát jste mohli vidět i dříve, a to např. na Celostátní výstavě poštovních známek Dobříš 2010, kde získal zlatou medaili a cenu ve třídě poštovní historie v kategorii "regionální" výstava. Ukázky z uvedeného exponátu jsme si také mohli prohlédnout na půdě našeho klubu, a to téměř před rokem, 7. 10. 2010, kdy p. Michal Hauzr pronesl přednášku na téma "Příběh protektorátních Židů v poštovních dokumentech", kterou ukázkami ze sbírky a exponátů doprovodil. Tato přednáška záhájila náš minulý, již 31. cyklus přednášek o poštovní historii a současnosti.

Náš 32. cyklus přednášek bude zahájen již ve čtvrtek 1. 9. 2011 přednáškou prom. mat. Pavla Aksamita "Sběratelské zajímavosti československých a českých obálek prvního dne", o které jsme vás již informovali. Program celého nového přednáškového cyklu vám zašleme při nejbližší příležitosti.

Za výbor Klubu filatelistů 00-15, sběratelů specializovaných oborů, v Praze
Ing. Pravoslav Kukačka,
jednatel a správce klubové e-mailové schránky