17. 1. 2012

Novinky na virtuální výstavě EXPONET - listopad 2011


EXPONET - listopad 2011 - autor textu: PhDr. Josef Šolc
Bohatá vánoční nadílka na Exponetu
Nebývale objemnou přívalovou vlnu nových exponátů na virtuální výstavě EXPONET (www.exponet.info), doslova filatelistické tsunami, má na svědomí 1. česko-slovenská výstava poštovních známek VYSOKÉ MÝTO 2011. Jde o část exponátů naskenovaných původně jen pro potřeby členů jury, kteří je dostali na své mailové adresy už 15. září, tedy v dostatečném předstihu před jejím zahájením. Nynější „vyvěšení“ na Exponetu bylo podmíněno souhlasem jednotlivých vystavovatelů; dal jej skoro každý. Do Vysokého Mýta bylo přihlášeno 103 exponátů od 79 vystavovatelů. Do určité míry tedy můžeme říci, že nám předvedené rámy dávají obraz o naší současné filatelii, přesněji o její vystavovatelské potenci. Ovšem je dobré mít stále na paměti, že naše hobby zdaleka není jen tvorba exponátů, neboť vystavuje jen malé procento z celkového počtu členů SČF.
Dlouhou řadu nových přírůstků na webových stránkách zahajují dva z třídy mládeže: Sára Soukupová, Plzeň – Hudební velikáni Evropy, (pod č. 704) a Národní přírodní rezervace Čertoryje a její flora Pavlíny Ondrejkové ze Zlína (705). Čertoryje jsou chráněné jednosečné louky v Bílých Karpatech na Slovácku; jury odměnila tento exponát zlatou medailí a věcnou cenou.
Jednorámový exponát č. 706 vystavuje Rudolf Schindler z Prahy pod názvem Sněm Karpatské Ukrajiny 1939. Uvědomíme si nad ním, jak na tomto území první republika nedostatečně plnila své závazky, podobně jako na Slovensku...
Více:  http://www.stamps.cz/novinky-na-exponetu/91-exponet-kat/431-201111expo 
Zdroj: http://www.stamps.cz/
Exponet: http://www.exponet.info