15. 7. 2012

Pracovní jubileum paní Marie Chábové

Dvorana Hlavní pošty v Praze 1, Jindřišská 14 - filatelistické přepážky č. 29 a č. 30. Marie Chábová, vedoucí oddělení prodejna známkové tvorby,  zaskakuje v době nepřítomnosti za jednu ze svých kolegyň.

Na přelomu června a července t.r. oslavila paní Marie Chábová, vedoucí oddělení Prodejna známkové tvorby České pošty, s.p., své významné pracovní jubileum 40 let u čs. spojů a České pošty. Do práce nastoupila 1.7.1972 u pošty Praha 86 na Karlínském náměstí. Postupně procházela různými pozicemi u různých pražských pošt (byla vedoucí pošt v okrajových částech Prahy 8 a Prahy 9 a vedoucí pošty Praha 28 v ulici Na hrádku), i Poštovní novinové služby.
Na poště Praha 1 měla na začátku 90. let na starosti m.j. dodatečné razítkování příležitostnými razítky pro sběratelské účely. Poté vedla filatelistické prodejny v hale této "Hlavní pošty" Praha 1 v Jindřišské ulici. Vždy se snažila vyjít vstříc všem potřebám klientů, což nejvíce oceňovali a stále oceňují zejména filatelisté. Po perfektním působení ve funkci vedoucí pošty Praha 016 pak dosahuje zejména vynikajících výsledků po začlenění této již bývalé organizační jednotky pošty do Odboru známkové tvorby České pošty, s.p., jako oddělení Prodejna známkové tvorby. Dlouhodobá spolupráce paní Marie Chábové se Svazem českých filatelistů, s kluby filatelistů i s jednotlivými sběrateli a badateli je naprosto příkladná.
Náš klub při této příležitosti poděkoval paní Chábové za neutuchající pozornost potřebám české filatelie a obětavost věnovanou filatelistům a popřál jí hodně zdraví, štěstí a úspěchů v dalším působení u České pošty i v osobním životě. V odpovědi paní Chábové se nám dostalo ujištění, že se nadále vynasnaží, aby její spolupráce s filatelisty byla stále pro všechny přínosem.
Za výbor Klubu filatelistů, sběratelů specializovaných oborů, reg.č. 00-15, v Praze, Vás zdraví
Ing. Ivan Leiš, předseda a Ing. Pravoslav Kukačka, jednatel