31. 5. 2013

Vlastní známky 100. Primátorky budou k dispozici i na poštách

2. oficiální vydání Vlastních známek České pošty
Po RunTouru které byly poprvé k dispozici také na poštovních úřadech ( http://www.ceskaposta.cz/cz/filatelie/znamky/vlastni-znamky---prehled-id39186/ ), bude k dispozici i druhé sportovní vydání. Známky stých pražských Primátorek, které se budou konat od 7. do 9. června na pražské Vltavě.
Významné výročí nabídne bohatý doprovodný program. Tradiční společenská akce v centru Prahy bude opět s pravidelnou účastí úspěšných olympioniků, rektorů a zástupců města. Letos se významného výročí zúčastní také posádka slavné Cambridge. Chybět nebude ani klání vysokoškolských posádek pod názvem Universitní osmy ČSOB Penzijní společnosti, která se koná v pátek 7. června v 18:00 hodin.
Finálové boje 100. Primátorek ČSOB Pojišťovny začnou v neděli 9. června 2013 v 9.20 hodin a vrcholí závodem primátorských osmiveslic v pravé podledne. 

Další podrobnosti o sportovní akci: http://www.primatorky.cz/  

Česká pošta vydává Vlastní známky s námětem tradičních veslařských závodů na Vltavě v Praze 7.-9. 6. 2013. 
Detaily vydání Vlastních známek 100. Primátorky:
Datum vydání: 5. 6. 2013
Rozměr obrazu známky: 23 x 30 mm 
Tiskové listy: á 25 ks známek
Způsob tisku známky: plnobarevný ofset, tisk: PTC Praha a.s.
Nominále: zastoupeno  písmenem „A“, které odpovídá ceně za vnitrostátní obyčejné psaní - standard do 50 g dle Ceníku zákl. poštovních služeb v aktuálním znění – k datu vydání ve výši 10 Kč.

Prodejní cena: 1 známka "A" = 10 Kč, celý arch (25 známek) 250 Kč.
Výtvarný návrh: Mather Activation s.r.o.
Námět známky: emise je vydávána u příležitosti jubilejního 100. ročníku Primátorek ČSOB Pojišťovny, který se letos koná v Praze ve dnech 7. – 9. 6. 2013. Tyto tradiční veslařské závody se poprvé jely už v roce 1910 a mimo let 1914 až 1918 jsou pořádány nepřetržitě. Start lodí je u Veslařského ostrova, cíl je mezi Železničním a Palackého mostem.
V obrazové části vlastní známky je osmiveslice doplněná logem a daty konání akce, v horní části tiskového listu je opět motiv veslařských závodů a loga doplněný souvisejícími texty a daty; postranní kupóny po obou stranách tiskového listu jsou věnovány pěti pražským veslařským klubům: Český veslařský klub Praha, Veslařský klub TJ Bohemians Praha, Veslařský klub Slavia Praha, Veslařský klub Blesk, Veslařský klub Smíchov
Razítkované známky, FDC ani nálepní listy nejsou k vlastním známkám vydávány.