10. 9. 2013

První klubová schůzka se vydařila

Vážení přátelé, přestože minulý týden byl doslova přeplněn nejrůznějšími filatelistickými a výstavními akcemi, naše první klubová schůzka v sezóně 2013 - 2014 konaná ve čtvrtek 5. září v sále Dřevák Domu Portus byla poměrně dobře navštívena. Besedy "Ohlédnutí za oslavami 70.výročí založení Klubu filatelistů, sběratelů specializovaných oborů, 00-15 Praha", při které předseda klubu Ing. Ivan Leiš a jednatel Ing. Pravoslav Kukačka slovem doprovázeli promítané fotografie a videa, se zúčastnilo 16 členů a přátel klubu. 
Na obrazovce plazmové televize jsme se přesunuli do atmosféry, která při našich klubových oslavách vládla v pondělí 13. května t.r. v Domě Portus a v jeho Divadle U Valšů. Kromě kolekcí fotografií Ing. Tomáše Chudoby z centrály České pošty, s.p. (viz též http://www.kf0015.cz/?p=519), a Doc. Ing. Miloslava Rotporta, CSc. (viz též http://www.kf0015.cz/?p=5009), jsme jako premiéru mohli vidět komentovaný videozáznam Ing. Ivana Leiše a ukázky z rozsáhlého videa p. Jiřího Maiera. 
Průběh programu besedy doplnily i ukázky poštou prošlých dopisů a dopisnic s příležitostným razítkem, které používala pošta Praha 1 dne 3. dubna a pak 13., 14. a 15. května t.r., též s využitím známek s personifikovanými kupóny z upravených tiskových listů, které u odboru PostFila České pošty objednal náš klub, vše ze sbírky Ing. Pravoslava Kukačky (dvě ukázky jsou v příloze). 
V závěru besedy předvedl Ing. Jiří Marko naše klubové internetové stránky http://www.kf0015.cz/ s radami, jak s nimi dobře pracovat a kde hledat potřebné informace, které od nastartování stránek v květnu t.r. již mají úctyhodný rozsah. 
V průběhu besedy jsme si opět ověřili značný ohlas našich klubových oslav, které přispěly k propagaci našeho klubu a k filatelistické i společenské aktivizaci našich členů. 
Těšíme se na Vás na našich dalších akcích. 
Za výbor Klubu filatelistů, sběratelů specializovaných oborů, reg.č. 00-15, v Praze, Vás zdraví 
--
Ing. Pravoslav Kukačka, jednatel a správce klubové e-mailové schránky kf0015@centrum.cz