2. 6. 2014

S. Filipová & H. Havelková: Grafickou cestou

Vážení přátelé, dovolujeme si vás pozvat spolu s pořádajícími Clubem gentlemanů Žižkov a Českou poštou, s.p., poštou Praha 33 na vernisáž výstavy "Grafickou cestou" autorek Soni Filipové a Hany Havelkové, která se uskuteční ve středu 11. června 2014 v 19 hod. v Poštovní minigalerii na poště Praha 33, Přemyslovská 2, Praha 3, Vinohrady - vchod na poštu je z náměstí Jiřího z Poděbrad 17. Pozvánka na vernisáž je přiložena.
Po vernisáži bude následovat posezení v blízké restauraci U stolu v Lucemburské ulici 6 - viz též http://www.ustolurestaurant.cz/ nebo také https://www.facebook.com/ustolu 
Obě místa najdete na mapě na adrese http://www.mapy.cz/#!x=14.451236&y=50.078033&z=16 (pokud se nezobrazí mapa nám. Jiřího z Poděbrad a okolí správně, resp. celá zde uvedená adresa se neprojeví jako internetový odkaz, je třeba adresu vložit do adresního okna vašeho prohlížeče).
--
Projekt Poštovní minigalerie oslaví zakrátko 13 úspěšných let úsilí členů Clubu gentlemanů Žižkov. Smyslem výstav je oživit a zkulturnit prostředí pošty, kam chodí lidé podávat dopisy a další zásilky a platit složenky. Historie výstav sahá do bývalého prostředí pošty Praha 33 v ulici Zelenky-Hajského na Žižkově a nyní pokračuje v novém prostředí pošty po jejím přestěhování na nám. Jiřího z Poděbrad na Vinohradech. 
--
Fotogalerii z předchozí vernisáže dne 7. května 2014 a vytvořenou prezentaci najdete na internetové stránce http://www.kf0015.cz/?p=15785 - jde o výstavu historických fotografií ze soukromého archivu plzeňského fotografa a restaurátora fotografií Vladislava Vítka s názvem "Plzeň v pětačtyřicátém“, která je ještě k vidění až do pátku 5. června 2014 v otevíracích hodinách pošty od 8 do 18 hod.
--
Prezentace z fotoreportáže z předposlední vernisáže dne 9. dubna 2014 je na stránce http://www.kf0015.cz/?p=14572 - šlo o výstavu kreseb Marko Čermáka, výtvarníka, trampa i hudebníka "Romantická stezka Marko Čermáka".
Věříme, že Vás pozvání zaujme a těšíme se na setkání. 
Za výbor Klubu filatelistů, sběratelů specializovaných oborů, 00-15 Praha vás zdraví
Ing. Pravoslav Kukačka, jednatel