2. 9. 2014

Nové vlastní známky: Vysoké Mýto - Muzeum českého karosářství

Nové vlastní známky přesně po 2 letech od jejich prvního spuštění Českou poštou. To je nová emise prezentující designovou krásu vysokomýtské firmy Karosérie Sodomka. Na známkách jsou portréty zakladatelů a 23 dalších karosářských skvostů. Povětšinou na černobílých známkách, poslední pětice známek je plnobarevná. Na vlastní známky se spojilo několik organizací a názorně předvedly všem ostatním zájemcům, že všechno jde a vcelku levně - když se spojí více subjektů.
Po 2 letech fungování jde o 30. arch vlastních známek (VZ), včetně sešitků (VZS), které se bez reklamy a propagace podařilo realizovat. 
Celkem jde také o 255 různých známek. Přestože jejich úplné "vysbírání" je těžkým úkolem, existují sběratelé, kteří o to usilují a většinu vydaného již mají.
Den vydání VZ je 3. září 2014 a Česká pošta o tom bude ve stejný den informovat na těchto stránkách: http://filatelie.ceskaposta.cz/cz/filatelie/znamky/vlastni-znamky---prehled-id40906/
Další emise jsou rozpracovány; pravděpodobné je, že do konce roku půjde minimálně o 3 další samostatná vydání, včetně nové šablony s dosud neobvyklým tvarem, která se připravuje na listopad 2014.
Břetislav Janík