11. 8. 2015

Návrhy Postcrossingu mohou jen znovu příjemně překvapit

Na reprodukci je návrh cartes maximum (CM, analogická dopisnice) ke známce "Postcrossing". Návrh pochází z dílny autorky, Portugalky žijící v Berlíně, se jménem Maria Noqueira. Ve skutečnosti příležitostné razítko bude k dispozici pouze na veletrhu Sběratel, bude mít domicil "Praha 9" a bude ve skutečnosti menší na výšku, odstraněny budou i nuly z návrhu. Nicméně osvětluje celosvětový princip Postcrossingu a tím názorně ukazuje, co měla autorka na mysli, když volila tento obraz známky. Známka i pohlednice Postcrossingu (CM) bude k dispozici u vydavatele a pořadatele (Sběratel) a pro aktivní účastníky meetingu Postcrossingu v sobotu 5. září 2015 i u celosvětové sítě Postcrossing.
--
Zajímavá statistika: 
Celkem má Postcrossing v tuto chvíli více než 566 tisíc členů z 215 zemí. Doložitelných je více než 31 miliónů doručených pohlednic z 215 zemí. Všechny doručené pohlednice urazily více než 158 mld km.
A Češi si nevedou vůbec špatně: K dnešnímu dni registruje Postcrossing 12.121 Čechů, kteří doložitelně převzali více než 629 tisíc pohlednic a zaujímají prozatím 13. místo ve světové aktivitě - což bude brzo minulost, protože chybí zhruba 1 tisíc přijatých pohlednic, abychom odsunuli 12. v pořadí Velkou Británii a zaujali její místo.
Na Veletruhu Sběratel se bude konat 5. září meeting Postcrossingu (ve 12:00 hodin) a zveme všechny i nové zájemce - to však není poukázka pro získání pohlednice. Účastni budou i zakladatelé Paulo a Ana z Portugalska, kteří po loňské premiéře stráví v Praze celý týden, aby si ji důkladněji prohlédli.
B. J.