13. 1. 2016

Fotbalový internacionál Josef Jelínek: 75 let

V pražském Bredovském dvoře (Politických vězňů 13, Praha 1) se odehrála velmi "rodinná akce". Za přítomnosti zhruba 35 osob byla ve vyhřívané zahrádce zmíněné velmi prestižní restaurace uskutečněna přátelská oslava 75 let jednoho ze stříbrných fotbalistů z MS ve fotbale CHILE 1962. Osobně a ve zdraví se dožívající Josef Jelínek vydržel do pozdních hodin diskutovat se svými přáteli nejen o historickém zápase, ale i o současném fotbale.

Na snímku vedoucí prodejny Známková tvorba České pošty Marie Chábová s oslavencem na setkání v Bredovském dvoře, s panem Josefem Jelínkem.
Příležitostný 9blok oslavence velmi potěšil, aniž by věděl, že existuje pouhých a tím unikátních 6 tiskových listů. Někteří ze zúčastněných po 9 bloku smutně pokukovali, protože mezi účastníky byli navíc i fotbalisté-sběratelé.
--
Každopádně velmi vydařená akce ocenila přístup starší generace k reprezentaci a nejlepšímu umístění v dějinách československého a českého fotbalu, ale vzdala i hold jednotlivci, který byl po léta součástí československého fotbalu v těch nejvyšších řadách. Děkujeme pořadateli akce, panu Janu Matuštíkovi za uspořádání důstojné oslavy ve velmi  příjemném prostředí jeho slavné restaurace. Rovněž nenápadnému jubilantovi a skromnému oslavenci  Josefe Jelínku - děkujeme Vám mj. za Vaši skvělou reprezentaci, a dále za Vaše tuzemské angažmá zejména v Dukle Praha, ale také v Chomutově, po reprezentační holandské přestávce za návrat do pražských Bohemians, a mj. za stále pozitivní přístup k životu a svým přátelům.
B. J.