24. 10. 2009

Česká pošta má nejlepší web v kategorii Transport



Možná jste tento týden postřehli fantastický úspěch nového webu České pošty, s.p. v soutěži firemních webů ČR - WebTop 100. Oborový žebříček Transport Česká pošta vyhrála a nechala za sebou "o pořádný parník" všechny ostatní zúčastněné (např. České dráhy). V hlavním žebříčku, kde se srovnávají webové stránky stovky nejvýznamnějších firem v České republice (na základě žebříčku CZECH TOP 100), Česká pošta, s.p. obsadila skvělé 8. místo (s náskokem před 9. webem T-Mobilu).

Webmasterem webu České pošty, s.p. je Ing. Václav Beníšek, vedoucí oddělení webových stránek. Především on se svými spolupracovníky dokázal s minimálními náklady (oproti ostatním společnostem na předních místech žebříčku) vytěžit maximální úspěch. Úspěch, na kterém má hlavní podíl, nicméně se na něm podíleli mnozí další pracovníci České pošty, s.p....

Do soutěže se letos zapojilo téměř 200 firemních prezentací. Metodika hodnocení zahrnovala podrobný pohled na webové stránky v pěti hodnocených kategoriích - použitelnost, grafický design, technické řešení, marketing a přínos pro uživatele. Výsledky soutěže tak poskytují zpětnou vazbu nejen pro veřejnost, ale především pro majitele webů a jejich tvůrce. Ti tak mohou srovnat své webové prezentace s konkurencí a získat cenné podněty pro jejich další zlepšování. (více www.webtop100.cz)
B. J.