19. 9. 2009

Dopisnice: Návštěva papeže Benedikta XVI. v České republice



Česká pošta, s.p. - POSTFILA vydává do oběhu ve dnech 23. 9. 2009 dopisnici s přítiskem k návštěvě papeže Benedikta XVI. v České republice ve dnech 26. - 28. 9. 2009 (Praha - Brno - Stará Boleslav).

Pro toto vydání je použita speciální dopisnice pro přítisky s natištěnou známkou nominální hodnoty 10 Kč v červené barvě. V levé části dopisnice je kompozice výtvarného loga vytvořeného k příležitosti návštěvy Papeže Benedikta XVI. v České republice (logo je složené z textu: "Láska Kristova je naší silou" a vyobrazení korouhve s červenomodrými pruhy na dolním okraji a žlutým pruhem na horním okraji se svatováclavskou orlicí v bílém poli), znaku papeže Benedikta XVI. a doprovodného textu: NÁVŠTĚVA PAPEŽE BENEDIKTA XVI. V ČESKÉ REPUBLICE, ZÁŘÍ 2009. Přítisk je zhotoven vícebarevným ofsetem.

Dopisnice se bude prodávat v místě konání akce, v prodejně POSTFILA, na vybraných filatelistických přepážkách a v prodejní síti smluvních odběratelů.

Prodejní cena jedné dopisnice bez razítka činí 15 Kč a s jedním denním razítkem 16 Kč. Dopisnici je možno používat v poštovním provozu od 23. 9. 2009 až do odvolání.

Česká pošta, s.p. - POSTFILA