11. 6. 2018

České známky vyhrály v Paříži 2 zlaté medaile - Nejlepší rytá známka a Nejlepší ofsetová známka světa 2017

České poštovní známky získaly prestižní mezinárodní ocenění
Na horní reprodukci prestižní ceny z Paříže
--
Každé dva roky se v rámci konference Government Postage Stamp Printers’ Association  (GPSPA - Asociace státních tiskáren poštovních cenin) koná prestižní soutěž o nejlépe vyhotovenou poštovní známku na světě za poslední dva roky, a to hned v šesti různých kategoriích.
V letošním měření sil získala Česká republika, zastoupená Poštovní tiskárnou cenin Praha, dvě zlaté medaile. První v kategorii Best offset stamp - nejlepší poštovní známka vytištěná ofsetovou technikou tisku, kde zvítězila s poštovní známkou Umělecká díla na známkách: Taras Kuščynskyj. Druhou zlatou cenu pak získala za vyhotovení poštovní známky Umělecká díla na známkách: Jaroslava Pešicová, v kategorii Best intaglio stamp - nejlepší poštovní známka vytištěná hlubotiskovou (ocelotiskovou) technikou tisku.
Ceny si v Paříži, kde se ve dnech 4. až 7. června 17. konference GPSPA konala, převzal předseda představenstva a ředitel společnosti PTC Praha Miroslav Krejčík. Současně převzal i předsednictví asociace na příští dva roky. Příští, 18. konference GPSPA se bude konat v roce 2020 v Praze. Organizace GPSPA byla založena v roce 1986 v USA a k dnešnímu dni sdružuje celkem 22 státních tiskáren poštovních cenin z celého světa... celý text: https://www.ceskaposta.cz/-/ceske-postovni-znamky-ziskaly-prestizni-mezinarodni-oceneni