23. 1. 2020

Co bude nutné od února 2020 dělat se zásilkou v prioritním režimu dodání

Ukázka listovní zásilky v prioritním režimu se známkou "A" (od 1. 2. 2020 v ceně 26 Kč)
--
Od 1. 2. 2020 začnou platit i nové písmenové známky se symbolem "B". Tato informace je nejen sběratelům dostatečně známá, podívejme se ale, jak je přesně deklaruje Ceník České pošty, s.p.:
Písmenové známky (str. 77):
A – odpovídá ceně za vnitrostátní Obyčejné psaní – standard do 50 gramů 26,00 Kč
B – odpovídá ceně za vnitrostátní Obyčejné psaní – standard do 50 gramů v ekonomickém režimu dodání 19,00 Kč
E – odpovídá ceně za Obyčejnou zásilku do zahraničí do 50 gramů – evropské země 39,00 Kč
Z – odpovídá ceně za prioritní Obyčejnou zásilku do zahraničí do 50 gramů – mimoevropské země 45,00 Kč. Kromě toho musí být na prioritní zásilce: cit. "Ceny uvedené v tomto bodě platí při volbě prioritního režimu dodání. Adresní strana zásilky v prioritním režimu dodání musí být opatřena nálepkou D+1, případně výrazně označena poznámkou D+1.".

Česká pošta bude mít k dispozici zdarma pro Vaše zásilky bílé samolepky s červeným textem a rámečkem. Smyslem je co nejvíce zvýraznit, že jde o prioritní zásilku. Na ukázku zveřejňujeme samolepky, které budou od začátku února k dispozici na jednotlivých poštách v ČR.
--
Změna podmínek dodání je u tuzemské listovní služby. Kompletní ceník je k dispozici ZDE.
Nové písmenové známky typu "B" budou v prodeji od 1. 2. 2020 (sobota). Výstavka Známkové tvorby k těmto prvním známkám s novým písmenovým symbolem známkám bude v pondělí 3. 2. 2020 v běžném termínu. Sledujte naše informace, budeme Vás dále informovat.
B. J.