3. 12. 2020

Den lodní pošty 2020 na Biennale PPCP

 
Dnes, 3. 12. 2020, bylo mezi Českou poštou, PPCP a společností PHILATELY BOHEMIA rozhodnuto o akcích v rámci Dne lodní pošty jako eventu Bienále PPCP. 
Den lodní pošty byl určen na neděli 20. prosince 2020. K tomuto dni nebude zřízena příležitostná přepážka na lodi M/S Florentina, ale bude k dispozici přepážka na hlavní poště Praha 1, kde bude nabízeno příležitostné poštovní razítko ke Dni lodní pošty a příležitostná R nálepka ke Dni lodní pošty. Zásilky s příležitostným razítkem a R nálepkou budou doručeny pozemní cestou. 
Nouzový stav, PES číslo 3, neumožňuje provést přepravu listovních zásilek lodní cestou a tato akce bude bez náhrady v roce 2020 odložena na rok 2021.  
Oba pamětní listy a cartes maxima budou přetištěna příležitostným razítkem s textem "BIENNALE PPCP / DEN LODNÍ POŠTY" s datem 20. 12. 2020 a budou k dispozici zájemcům počínaje 20. prosincem přímo na bienále v Národním muzeu u prodeje katalogů PPCP a následně nabídkovou písemnou formou společností PHILATELY BOHEMIA. Informace včetně vyobrazení jednotlivých 12 položek budou k dispozici v pdf Newsletteru "lodní pošty" 2/2020, který bude rozesílán před zahájením Bienále všem zájemcům. Newsletter lze již teď objednat na adrese: b.janik@outlook.cz 
Břetislav Janík