16. 11. 2010

Křest známky Karel Škréta: Paris a Helena

Vážení přátelé,
dovolujeme si Vám přeposlat e-mail doc. Miloslava Rotporta, předsedy České námětové společnosti SČF, s přiloženou pozvánkou, kterou Vás Národní galerie v Praze, Česká pošta, s.p., Česká námětová společnost SČF a Společnost sběratelů čs. známek SČF zvou na křest poštovní známky podle obrazu Karla Škréty "Paris a Helena" (viz
http://www.ceskaposta.cz/cz/filatelie/znamky-a-celiny/umelecka-dila-na-znamkach:-karel-skreta-1610---1674-id31640/ ), který se bude konat v pátek 10.12.2010 od 15 hodin ve Valdštejnské jízdárně v Praze. S dílem Karla Škréty přítomné seznámí ředitel Sbírky starého umění NG v Praze prof. Vít Vlnas. Součástí akce bude i autogramiáda rytce této známky Miloše Ondráčka.

Ke křtu bude ve stejný den používáno strojové razítko Postalia s příležitostným štočkem na poště Praha 012 Hrad. Návrh štočku můžete vidět na obrázku v dalším přiloženém souboru. Podotýkáme, že konečná rozkresba od rytce a tudíž i otisk štočku se bude zřejmě v detailech od návrhu lišit.

Současně bude při této akci vydána dopisnice s přítiskem. Bližší informace k těmto filatelistickým materiálům se budeme snažit Vám ještě zprostředkovat.

Pozvánka ve formátu pdf: http://www.japhila.cz/pdf/pozvanka-krest2.pdf
Vložka do razítkovacího stroje: http://www.japhila.cz/2010/Vlozka_Carolvs_Screta.jpg

Za výbor Klubu filatelistů, sběratelů specializovaných oborů, 00-15, Praha

Ing. Pravoslav Kukačka,
jednatel a správce klubové e-mailové schránky