4. 3. 2013

J. Kratochvíl: Málo známé pražské pošty a mnoho dalšího

Vážení přátelé, jak jsme Vám již připomněli e-mailem 24. 2., bude se další klubová schůzka konat ve čtvrtek 7. 3. 2013 od 16.00 hod. v sále Dřevák v 1. patře Domu Portus (občanské sdružení Život 90), v Praze 1, ulice Karolíny Světlé 18 (roh s ulicí Betlémskou). Součástí schůzky bude přednáška pana Jiřího Kratochvíla "Málo známé pražské pošty". Přednáška bude doprovázena fotografiemi a ukázkami ze sbírky přednášejícího na plazmové obrazovce.

Výbor klubu využívá této příležitosti a představí našim členům a přátelům nový logotyp klubu, který pro nás vytvořil grafik p. Karel Dvořák. Současně budou představeny návrhy filatelistických materiálů, na které bude nové logo klubu v nejbližší době umístěno. Jedná se o upravený tiskový list o 9 známkách a 12 kuponech, vydávaný k 70. výročí založení našeho klubu (o jeho vydání a možnostech objednání jsme již informovali - tisk celého tiskového listu bude proveden ofsetem) a o příležitostnou R-nálepku, rovněž k našemu jubileu, kterou bude používat pošta Praha 1 ve dnech 3. 4. a pak 13., 14. a 15. 5. 2013 (resp. do spotřebování).
Současně Vám představíme konečný návrh příležitostné dopisnice České pošty, která bude vydána 3. 4. 2013 a bude připomínat 40. výročí zavedení poštovních směrovacích čísel do našeho poštovního provozu (na známce nominální hodnoty, resp. s písmenem A) a 70. výročí našeho klubu (v levé části adresní strany dopisnice). Dopisnici výtvarně zpracoval malíř a grafik p. Pavel Sivko s využitím předloh dodaných Ing. Ivanem Leišem a p. Jiřím Kratochvílem. Při příležitosti vydání dopisnice vydá Česká pošta ruční příležitostné razítko, připomínající 70. výročí založení našeho klubu, které navrhl p. Pavel Sivko. Razítko bude používat pošta Praha 1 ve dnech 3. 4. a pak 13., 14. a 15. 5. 2013.
Těšíme se na Vaši účast na klubové schůzce.
Za výbor Klubu filatelistů, sběratelů specializovaných oborů, 00-15 Praha zdraví
Ing. Pravoslav Kukačka, jednatel a správce klubové e-mailové schránky kf0015@centrum.cz