24. 2. 2019

Sběratel - Tata Bojs pokřtí na veletrhu vlastní sběratelskou dopisnici

Nátisk v Poštovní tiskárně cenin Praha 21. 2. 2019 byl věnován výročí kapaly TATA BOJS. Motivem přítisku dopisnice je ilustrace jednoho ze členů kapely Milana Caise (na snímku vlevo s Martinem Holým ze Známkové tvorby).
Dopisnice vyjde 13. 3. 2019 a na 15. 3. 2019 se podařilo domluvit autogramiádu dvou členů této kapely Milana Caise a „Mardoši“. Autogramiáda bude na 1. jarním veletrhu Sběratel 15. 3. 2019 od 12:00 do 13:00.
--
Aktualizace:
Tata Bojs pokřtí na veletrhu vlastní sběratelskou dopisnici
Poprvé ve své  historii vydává Česká pošta dopisnici věnovanou aktuálně populární hudební skupině. Korespondenční lístek je věnován 30. výročí založení Tata Bojs a oslavě 15 let od vydání jednoho z jejich nejúspěšnějších alb – Nanoalba.
Autorem kresby na dopisnici je výtvarník, bubeník a zpěvák Tata Bojs Milan Cais. Pochází z knihy Nanobook z roku 2004, která je přepisem příběhu zhudebněného právě na  Nanoalbu, jejímž autorem je druhý zakládající člen Tata Bojs, kytarista Mardoša. 
Dopisnice bude mít premiéru na jarním veletrhu Sběratel, který proběhne od 15. do 16. března v pražském hotelu Olympik Congress, kde si ji bude možné přímo na stánku České pošty zakoupit. 
Dopisnice (dříve korespondenční lístek) s předtištěnou poštovní známkou v nominální hodnotě 19 + 5 Kč bude možné, s napsaným vzkazem, přímo z veletrhu také poslat. A protože vychází v omezeném nákladu 3 100 kusů je pravděpodobné, že bude brzy vyprodána a stane se z ní zajímavý sběratelský artefakt.

Mardoša a Milan Cais představí dopisnici na jarním veletrhu Sběratel v pátek 15. března a po křtu bude následovat autogramiáda. 
B. J.