7. 2. 2020

Malé ukázky z tisíců celistvostí, které vznikly v uplynulém víkendu

Na reprodukci nahoře je jeden z mnoha způsobů jak vyfrankovat libovolný písmenový symbol v kombinaci s číselným nominále. Nálepka D+1 na dopisnici pak predikuje termín doručení. Zásilka ze soboty 1. 2. 2020 přišla v pondělí 3. 2. 2020. V tomto případě nejde o zásilku v ekonomickém režimu, protože je dofrankována na prioritní režim, přestože jsou použity dvě písmenové známky "B". Všechny písmenové známky lze libovolně kombinovat anebo instradovat do tuzemska, Evropy či zámoří.
Druhá reprodukce přináší stejný den podání - sobota 1. 2. 2020 s příležitostnou R-nálepkou "2. února Světový den mokřadů". Natištěná "áčková" dopisnice je doplněna známkami "narcis" a "sněženka". I tato dopisnice byla doručena v pondělí 3. 2. 2020, přesně jak byla podána, tedy v prioritním režimu. Za zaslání děkujeme.
Za zmínku stojí krásné datum, za který může hodinový údaj v razítku. Nejde tedy jen o 1. 2. 2020, ale o 1. 2. 2020 s předtočenou hodinou podání 20:00 h. Přečíst z razítka však jde i poškození první jedničky v PSČ 110 00. Nutno poděkovat za mimořádně kvalitní otisk vyčistěného razítka a stejně tak podušky, jakož i přiměřeně namočená poduška olejovou barvou. O kvalitu razítek se v tento den na poště Praha 1 starala paní Lenka Škarková z pošty "Praha 016 Známková tvorba", která je součástí "Oddělení Známková tvorba". Obě organizační jednotky jsou dislokovány na stejné adrese jako pošta Praha 1.
Toto období je mimořádně příznivé na vznik dalších tisíců celistvostí a dochází tak k výraznému oživení sběratelských zájmů ve formě vzniku dokladů, které možná až časem zevšední ...
Aktualizováno v 19:18 hodin. B. J.