3. 8. 2020

Přítisky ke známkám se službou Platba kartou

Dnes, 3. srpna 2020, Známková tvorba - Přítisky ke známkám poprvé nabídla službu platba kartou. Platba probíhá u přepážky 12 (naproti prodejně přítisků). 
Na ukázce, kterou Vám přinášíme je ale ještě jiná zajímavost. Probíhá zde souběh devítibloků tištěných v Poštovní tiskárně cenin Praha, a.s. (2. ilustrace z vrchu) a v Tiskárně Hradištko (1. ilustrace z vrchu). Devítibloky se liší zejména šířkou archu, který je o 2 mm širší u produktů z Hradištka oproti těm původním z PTC. Výrazně se vše dokladuje na velikosti poštovní trubky. Zatímco tisk z PTC Praha používal větší poštovní trubku, v tiskárně Hradištko ji zmenšili, což je patrné již prostým okem. Dalším poznávacím znakem výraznější fialový tisk "kudrlinek" na okrajích známek z Tiskárny Hradištko s.r.o.
Na této ilustraci vidíte 2 mm vlevo, které jsou ze srovnání patrné. Delší devítibloky budou používány jen do vyprodání, další várka z Tiskárny Hradištko bude již rozměrové totožná se staršími produkty. Známková tvorba - Přítisky ke známkám garantují tisk na tzv. delší formát pouze do pátku 7. 8. 2020. Přitom nezáleží na vzorovém devítibloku. Ilustračně je ukázkový tisk proveden na výše uvedeném. 
Doklad o platbě kartou obdržíte u přepážky č. 12 anebo 13.
(Aktualizováno 4. 8. 2020) 
B. J.