30. 7. 2024

Pošta s námi hraje knoflíkovou válku?

Nedávno jsme psali o České poště v OC Europark Štěrboholy (ZDE) a nyní máme pocit, že s námi pošťáci hrají knoflíkovou válku. Jak jinak eufemisticky pojmenovat zásilku z předminulého týdne - 11. 7. 2024 (viz horní reprodukce kde je všechno, jen ne platné poštovní razítko. Navíc razítkované tak zodpovědně, že známky jsou doslova nestrefeny. V pravém případě známky ne o koňskou, ale přímo "známkovou délku"...
Zajímavé je také opačné postesknutí předsedy OS Sběratelů českých a československých známek Ing. Jiřího Sedláka nad 7 otisky razítka na 3 známkách, zatímco by stačilo pouze jedno razítko. 
Neměla by konečně Česká pošta postihovat zřejmý šlendrián těch zaměstnanců, kterým je vše naprosto jedno? Kde je stavovská čest těch lidí? 
Tím spíše, že ČP věnuje tolik pozornosti a peněz na svoji známkovou tvorbu, která rozhodně patří nezi špičku nejlepších na světě? 
Kde jako sběratelé známek ČP a zákazníci ČP najdeme konečně její dno, ze kterého se musí již jen stoupat? 
Moc otazníků nad tak nezajímavou entitou jakou jsou filatelisté. Kde jsou ty miliardy, které pošta za desítky let a za poštovní známky od sběratelů získala? 
A filatelisté po celoživotním "nábožném" vzhlížení k České poště jako emitentovi československých a českých známek a jako k "partnerovi" v našem bláhovém, podivném a drahém hobby, za první i poslední uškudlenou "korunu", zažívají nekončící zklamání, rozčilování a zmar. Máte jiný názor? Napište ho, rádi jej otiskneme bretjani@seznam.cz 

Břetislav Janík