30. 8. 2015

Pozvánka na křest aršíku Sovy z emise Ochrana přírody

Společnost sběratelů celin s neoficiálním přítiskem SČF (dále jen SSCNP) a Zoologická zahrada v Praze zvou srdečně všechny filatelisty na Křest aršíku Sovy, který se koná v Zoologické zahradě v Praze Troji v pondělí 7. září 2015 v 14,00 hodin.
V pražské zoologické zahradě před Vzdělávacím centrem (hned za turnikety vlevo po schodech dolů, nebo o malý kousek dál cestou dolů). V případě nepříznivého počasí se křest odehraje uvnitř vzdělávacího centra.
Termín akce byl zvolen na první pondělí v měsíci, kdy důchodci zaplatí jen symbolické vstupné 1,- Kč. O možnosti slevy i pro mladší účastníky se jedná, podaří-li se nějakou výjimku vyjednat, budete o tom ihned informováni. Jinak doporučujeme vypravit se do Prahy a již ráno a využít vstupného i k prohlídce čtvrté nejkrásnější ZOO v Evropě.
SSCNP k této akci připravuje vydání těchto filatelistických materiálů:
- dopisnice A s barevným přítiskem soví hlavy   (cca 35,- Kč)
- barevná reprodukce kresby Kalous ušatý na formátu A-5  (cca 35,-)
- Pamětní list s nalepenou známkou z aršíku  (cca 20,- + nominál nalepené známky) 
- dopisnice A s ocelotiskovým přítiskem rytiny výše uvedené kresby kalouse  (cca 120,- Kč)
- tatáž rytina v úpravě na grafickém listu (cca 150,- Kč)
- kašet s kresbou soví hlavy
Všechny kresby a rytina jsou samozřejmě od tvůrců aršíku manželů Knotkových a rytce Martina Srba. Všechny materiály se připravují do tisku, ceny jsou pouze orientační a mohou se změnit podle skutečných nákladů.
Z poštovních artefaktů bude používána od 7.9.2015 příležitostná rekomandační nálepka a též příležitostný text na CN APOST a to na poště Praha 71, Trojská 632/173 b, 171 00  Praha 71-Troja.
(Pošta sídlí 2 zastávky autobusu 112 od Zoologické zahrady – jedna z nich je na znamení. Výstupní zastávka je Čechova škola.)
--
Karel Macháček
předseda SSCNP 
--