19. 9. 2017

Česká pošta vzdává hold Rodu Laverovi

Česká pošta při příležitosti prvního ročníku Laver Cupu, který se koná tento víkend v Praze, představuje ve středu 20. září příležitostnou poštovní dopisnici, spíše známou pod označením korespondenční lístek.
Australská tenisová legenda Rod Laver převzala od generálního ředitele České pošty Martina Elkána na hlavní poště v Jindřišské ulici v Praze 200 kusů příležitostných korespondenčních lístků. Na nich je vyobrazen Rod Laver s pohárem pro vítěze tenisové soutěže, která nese jméno právě po australském tenistovi.
„Tenistky a tenisti České republiky, respektive Československa patří a patřili mezi nejlepší světové hráčky a hráče. Domácí publikum bude mít to privilegium vidět první ročník hvězdně obsazeného Laveru Cupu. Jsem hrdý na to, že Česká pošta mohla této soutěži a zejména Rodu Laverovi složit poklonu v podobě unikátní poštovní dopisnice, která si jistě najde místo ve sbírkách suvenýrů nejednoho tenisového fanouška,“ říká generální ředitel České pošty Martin Elkán.
„V golfu se utkávají nejlepší hráči Evropy a světa na Ryder Cupu. Tenisu podobný formát klání chyběl. Mám radost, že v tak nádherném městě, jako je Praha, se poprvé představí nejlepší tenisté světa a Evropy na turnaji, který zase posune tenis o krok dál. A samozřejmě jsem velice poctěn tím, že turnaj nese mé jméno, je to pro mě nepopsatelný pocit,“ říká Rod Laver.
--
Informace o příležitostné poštovní dopisnici:
Ministerstvo průmyslu a obchodu České republiky vydá dne 20. září 2017 příležitostnou poštovní dopisnici „LAVER CUP“ s natištěnou písmenovou známkou „E“ s graficky zpracovaným motivem tenisového míčku v nákladu 2 700 kusů. Známka s písmenem „E“ odpovídá nominální ceně pro prioritní obyčejné zásilky do 50 g do evropských zemí, ve výši 32 Kč.
V levé části dopisnice je Rod Laver spolu s pohárem pro vítěze LAVER CUPu. Laver Cup je tenisová soutěž dvou šestičlenných mužských týmů, která se bude konat každoročně od sezóny 2017 (vyjma let s probíhající letní olympiádou). Soutěž byla pojmenována po australské tenisové legendě Rodu Laverovi, který jako jediný tenista historie vyhrál kalendářní Grand Slam dvakrát, a to v letech 1962 a 1969.
Úvodní ročník LAVER CUPUu proběhne mezi 22. a 24. zářím 2017 v Praze.
Dopisnici vytiskla Poštovní tiskárna cenin Praha, a.s. plnobarevným ofsetem. Pod logem České pošty je umístěn hologram, který slouží jako ochranný prvek. Pod známkou se nachází mikrolinka s mikrotextem Česká pošta, PTC, 2017.
Prodejní cena příležitostné poštovní dopisnice bez razítka je 37 Kč a s jedním denním razítkem 38 Kč.
Zdroj: https://www.ceskaposta.cz/-/ceska-posta-vzdava-hold-rodu-laverovi
--