21. 6. 2010

Nové R - nálepky s čárovým kódem


DŮLEŽITÁ INFORMACE o novém způsobu přijímání (podání) Doporučených zásilek!!!!

Vážení přátelé, v rámci modernizace poštovního provozu, bude ukončeno používání tzv. ručních R nálepek, které budou nahrazeny samolepicími R nálepkami s čárovým kódem (R s ČK).
Cenná nálepka Apost (CN Apost) již nebude nahrazovat podací R nálepku. CN Apost se zásilky opatří pouze, je-li cena za službu hrazena v hotovosti. To znamená, že CN Apost pošta bude používat pouze na ty zásilky, na které nebude možné poštovné vylepit např. známkami nebo otiskem výplatního stroje.
Předpokládané zahájení zkušebního (pilotního) provozu podání R s ČK se očekává v červenci 2010 na těchto 8 vybraných pilotních poštách - Mělník 1, Třinec 1, Praha 4, Tachov 1, Brno 16, České Budějovice 4, Pardubice 6 a pošta Štětí. O přesném termínu zahájení se vás budu snažit informovat. Po ukončení testování v pilotním provozu budou do celoplošného podání zapojeny všechny pošty. Současně bude na každé nově zapojené poště ukončeno používání CN Apost na Doporučené zásilky a zrušeny tzv. ruční R nálepky. Zásilky s R s ČK se již nebudou opatřovat dodatkovou nálepkou „DOPORUČENĚ“. Bude ukončeno i používání podacích RB nálepek pro Doporučené zásilky do zahraničí – tento druh zásilek bude opatřován rovněž novou podací R nálepkou s čárovým kódem.

Na poště Mohelnice (1. - 10. 7. 2010) a Kopřivnice 1 (od 1. 7. 2010) se budou používat na Doporučené zásilky poslední CN Apost s přítiskem a na poště Kopřivnice 1 ještě poslední „ruční“ R nálepky s přítiskem.

Avizované přítisky na CN Apost - pošta Sedliště a Zlín 1 – zatím nezměněny, ale jejich použití bude možné pouze na zásilky hrazené v hotovosti.

Máte možnost si do svých sbírek opatřit celistvosti s poslední ruční R nálepkou nebo Doporučené zásilky s CN Apost.
Tento týden se připravuje webová stránka, kde budou pravidelně k dispozici aktuální informace
www.cpost.cz/rck

Zpracovala, dne 21. 6. 2010:
Marie Chábová, vedoucí pošty Praha 016 - prodej filatelie