18. 8. 2010

Česká pošta mění ceny mezinárodních zásilek

Písmenové známky "E" a "Z" budou mít od 1. září 2010 jinou hodnotu.

Přestože se i po 1. září 2010 budou i nadále beze změny lepit na standardní a prioritní zásilky do evropských zemí ("E") a mimoevropských zemí ("Z" / zámoří), mění se jejich pořizovací cena. Do konce srpna lze písmenové známky "E" (asi nejznámější je hodnota E u Muchových sešitků Sarah Bernardt: Gismonda) a "Z" (Alfons Mucha: Zvěrokruh) zakoupit za 17, resp. 18 Kč. Od 1. 9. 2010 známky "E" a "Z" zakoupíte za 20, resp. 21 Kč. Vedle známek v sešitcích už dnes existuje několik dopisnic a pohlednic s natištěnými písmenovými známkami "E" a "Z".

Oficiální informace České pošty, s.p. je k dispozici zde:

Od 1. září Česká pošta upravuje ceny mezinárodních zásilek. Důvodem je změna nákladů, které Poště účtují zahraniční poštovní operátoři. Jde v podstatě o narovnání cen, které vychází ze vzájemných mezinárodních dohod světových pošt o tarifech pro příchozí a odchozí zásilky. Česká pošta tak snižuje či zvyšuje ceny podle jednotlivých hmotnostních kategorií.
Následujícím tabulkám věnujte prosím pozornost. Ve větší míře jde o podstatné zlevnění služby u většiny zásilek s hmotností nad 250 g pro evropské i mimoevropské země, k mírnému navýšení ceny dochází u zásilek do 250 g.

Plný text: http://www.ceskaposta.cz/cz/aktualne/tiskove-zpravy/2010/ceska-posta-meni-ceny-mezinarodnich-zasilek-id31052/

B. J.