30. 12. 2010

4. Valná hromada SČF

V sobotu 4. prosince 2010 zvolili delegáti pražské valné hromady v Domě odborových svazů na příští pětileté období předsedou Svazu českých filatelistů (SČF) Ing. Lumíra Brendla, místopředsedou SČF pro vnitrosvazovou činnost Ing. Waltra Müllera, místopředsedou SČF pro mezinárodní činnost Ing. Víta Vaníčka a tajemníkem SČF Mgr. Jaroslava Malečka. Všichni jmenovaní byli v těchže funkcích i v minulém volebním období.

V tajných volbách pak bylo zvoleno dalších 19 členů předsednictva SČF (uvádím v pořadí podle počtu obdržených hlasů): RNDr. Zdeněk Okáč, Ing. Jiří Sedlák, MUDr. Bedřich Helm, Ing. Petr Fencl, Ing. Julius Cacka, Ing. Josef Běloubek, JUDr. ing. František Beneš, CSc., PaedDr. Josef Šolc, RNDr. Zdeněk Töpfer, CSc., JUDr. Pavel Matoušek, Mgr. Vladimír Münzberger, Ing. Milan Černík, Jan Starec, Josef Fronc, Ing. David Schiller, Doc. Ing. Miloslav Rotport, CSc., MVDr. Václav Svoboda, Ing. Jaroslav Punčochář a Mgr. Michal Musil.

Tříčlenná revizní komise SČF bude pracovat ve složení:
předseda PhMr. Vladislav Beneš, členové prom. mat. Pavel Aksamit a Ing. Petr Vychron. S výjimkou funkce tajemníka, kterým byl opět zvolen zkušený a uznávaný Mgr. Maleček, jsou všechny funkce vykonávány bezplatně, jak je tradicí naší organizace.



Delegáti schvalují program Valné hromady


Diskutuje František Beneš, dále zleva Jaroslav Maleček, Waltr Müller, Vít Vaníček a Zdeněk Okáč


Zleva: Zdeněk Okáč, Lumír Brendl, Vladislav Beneš a Josef Šolc


Diskutuje ředitel odboru známkové tvorby České pošty, s.p. Břetislav Janík, uprostřed Jiří Sedlák, v pozadí Václav Kopecký


O přestávkách se pilně diskutovalo


Příjemné bylo i obsazení příležitostné poštovní přepážky: z pošty Praha 35 a paní Marie Chábová (vzadu) - vedoucí pošty Praha 016

Nelehkým, ale nezbytným úkolem předsednictva bude hledání způsobů, jak získávat nové členy v době, kdy politikové svoji úlohu zjevně nezvládají a „utahování opasků“ ve státě nekončí, ale naopak intenzivně pokračuje. Filatelie nežije ve vzduchoprázdnu a tato neblahá situace se na ní podepisuje. Bez volných peněz ji lze totiž pěstovat jen velmi skromně. Jako záliba má však i řadu výhod a specifických vlastností.

Po úspěších našich vystavovatelů v mezinárodní filatelii a po zařazení mnoha českých organizovaných filatelistů do struktur FIP, FEPA, AIJP a dalších, bude třeba více se soustředit na vyhledávání možností, které by se daly nabídnout našim klubům a jejich členské základně.

Text a foto: Josef Šolc

Další informace: http://www.cpost.cz/cz/filatelie/razitka/4-valna-hromada-scf-id31737/
http://informace-scf.blogspot.com/2010/12/usneseni-4-valne-hromady-scf-4-12-2010.html