9. 11. 2011

Výstavka podkladů známkové tvorby na Hlavní poště

Vážení přátelé, dovolujeme si upozornit členy a přátele našeho klubu, že ve středu 9.11.2011 od 15.00 hod. se bude v prostoru bývalé prodejny filatelie v prvním patře budovy Hlavní pošty v Jindřišské ulici v Praze (ochoz nad dvoranou) konat již 11. minivýstavka podkladů k tisku právě vydávaných poštovních známek (dříve byly tyto akce ne zcela přesně nazývány "minikřty"). Jak jste mnozí z vás informováni, na těchto akcích jsou vystavovány výtvarné návrhy, rytecké rozkresby, původní rytiny, nerozřezané tiskové archy známek, jakož i obdobné podklady pro tisk FDC a návrhy razítek na FDC.

Výstavky pořádá Odbor známkové tvorby České pošty, s.p., akce jsou uváděny za přítomnosti autorů a rytců právě vydávaných známek a zástupců vedení Poštovní tiskárny cenin Praha a.s. Přítomní filatelisté jsou seznámeni s prací autorů a rytců na návrzích a na rytinách a o spolupráci s tiskár nou. Po zodpovězení dotazů podpisují přítomní autoři a rytci předložené známky, obálky a další materiál, přičemž je vhodné předkládat k podpisu jen materiály právě vydané a v omezeném počtu.

Pokud jde o akci ve středu 9.11.2011, účast přislíbili pánové Miloš Ondráček, Karel Zeman, Martin Srb a Václav Fajt.

Ing. Pravoslav Kukačka, jednatel Klubu filatelistů 00-15, sběratelů specializovaných oborů, v Praze, a správce klubové e-mailové schránky