11. 6. 2012

Analogické dopisnice - cartes maximum

Milým překvapením českého filatelistického internetu je systematicky budovaný web o analogických dopisnicích Pavla Kancnýře: http://cartesmaximum.blogspot.cz/
Analogické dopisnice ještě nedávno (před pár lety :) neměly v Česku na růžích ustláno. Ani sběratelé nejevili větší zájem. To vše se jako mávnutím kouzelného proutku změnilo, když Josef Fronc začal jako součást Zpravodaje sběratelů československých poštovních známek publikovat speciální přílohu pro nový sběratelský obor - "Maximus".
Jedním z těch, kteří se aktivně zapojili a "bez dlouhých řečí" okamžitě začali internetově publikovat je sběratel Pavel Kancnýř. Protože internet nerozeznává mezi světovou vískou a světovým velkoměstem, ukázal názorně P. Kancnýř, že filatelii jde dělat i velmi aktivně a doslova odkudkoliv: http://www.blogger.com/profile/00875726503301876352  I z Mnichova Hradiště. A protože je skutečně aktivním sběratelem, na webu najdete desítky jeho vlastních CM, ale také dnes již stovky aktuálních fotografií a textů k jiným filatelistickým příležitostem a akcím.
Doporučujeme!
B. J.