5. 2. 2013

70 let Klubu filatelistů 00-15

Vážení přátelé, na základě našeho e-mailu ze dne 29. 10. 2012 (připojen níže), kterým jsme Vás informovali o filatelistickém materiálu, který bude vydán u příležitosti 70. výročí našeho klubu, evidujeme došlé a stále docházející předběžné objednávky členů i přátel klubu. Od té doby již uplynuly tři měsíce a naše původní představy dostaly reálné rysy, se kterými Vás chceme dnešním e-mailem seznámit. K Vašim již došlým předběžným objednávkám se Vám ještě jednotlivě ohlásíme, event. je můžete sami ještě podle dnes předkládaných informací upřesnit, resp. doplnit.

Příležitostná dopisnice České pošty
-------------------------------------------------
Příležitostná dopisnice České pošty, která vyjde 3. 4. 2013, připomene jednak 70 let našeho klubu a jednak 40 let používání poštovních směrovacích čísel v našem poštovním provozu. Náměty předložené předsedou klubu Ing. Ivanem Leišem výtvarně zpracoval malíř a grafik Pavel Sivko. V obrazové části v levé části dopisnice je zobrazen výplatní strojek Postalia nad ležící obálkou s výplatním otiskem, R-nálepkou a nálepkou EXPRES. Nad obálkou vlevo je text "70 let Klubu filatelistů 00-15". Do vytištěné známky s hodnotou A je vkomponována poštovní nálepka s textem "Oznamte laskavě odesílateli své poštovní směrovací číslo / Pomůžete tím urychlit dodání zásilek" s letopočty "1973 / 2013" vlevo a textem "Poštovní směrovací čísla 40 let v poštovním provozu" pod vkomponovanou nálepkou.
Čistou (neorazítkovanou) dopisnici dodáme objednavatelům za prodejní cenu České pošty Kč 15,-. Dopisnici orazítkovanou současně vydávaným příležitostným razítkem dodáme za Kč 16,-.

Upravené tiskové listy s kupony
-------------------------------------------
Pro tisk tzv. upravených tiskových listů (UTL) s 9 známkami a 12 kupony jsme z nabídky České pošty, s.p. - PostFily vybrali motiv "Brána s pávem - A" dle výtvarného návrhu Karla Zemana s nominální hodnotou A (viz http://www.ceskaposta.cz/cz/filatelie/znamky/brana-s-pavem---a-id35835/ ). Písmeno "A" odpovídá poštovnému za vnitrostátní obyčejné psaní - standard do 50 g dle ceníku základních poštovních služeb v aktuálním znění.
Vzhledem k tomu, že podle předběžné ankety a získaných objednávek počet klubem objednaných upravených tiskových listů (UTL) dosáhne maximálně počtu 150, tedy nepřevýší náklad 200 kusů UTL, budou kupony tištěny laserovou technikou, nikoliv ofsetem. S tím souvisí, že tiskové listy budou mít na spodním okraji číslo zakázky uvozené písmenem P. 
Pokud jde o výtvarné řešení kuponů, tak 9 kupónů, tedy všechny levé kupony u všech 9 známek, budou mít jednotnou úpravu, která bude obsahovat výrazný text "70 let",  dále nové logo klubu, které pro nás vytváří malíř a grafik Karel Dvořák, a drobnější text "KF, sběratelů specializovaných oborů 00-15, Praha 1943 - 2013". Pravá krajní svislá řada kuponů bude mít motivy odlišné; horní kupon bude mít motiv, který je již předem dán Českou poštou (trubka), na prostředním kuponu bude karikaturu a faksimile autogramu Václava Nebeského a text "Zakladatel klubu filatelistů" a na spodní kupon v této svislé řadě bude umístěno faksimile gumového klubového razítka s textem "S.K. ZAMĚSTNANCŮ HL. MĚSTA PRAHY / FILATELISTICKÝ ODBOR".
Výbor klubu rozhodl, že v prodeji za ceny, které budou odpovídat vzniklým nákladům, bude jednak celý upravený tiskový list, dále jednotlivé známky s kuponem vlevo a pak celá třetí svislá řada známek s kupony na obou stranách, přičemž ceny budou následující:
Celý upravený tiskový list  ...  Kč 270,-
jednotlivá známka s kuponem vlevo  ...  Kč 30,-
část TL s pravou svislou řadou známek s kupony po obou stranách  ...  Kč 150,-.

Dodání a úhrada objednaného materiálu
--------------------------------------------------------
Předpokládáme, že členové klubu a další pražští objednavatelé odeberou objednané položky na klubové schůzce v Domě Portus, která se bude konat 4. 4. 2013, nejpozději pak 2. 5. 2013. 
Již na nejbližší schůzce klubu ve čtvrtek 7. 2. 2013 budou moci přítomní členové a přátelé klubu složit u pokladníka p. Jiřího Maiera zálohu ve výši předpokládané ceny materiálu.
Mimopražským objednavatelům, kteří se nebudou moci zúčastnit klubových akcí, budou objednané položky na jejich přání odeslány poštou v cenném psaní na dobírku za jednotnou cenu této služby ve výši Kč 100,-, která zahrnuje zejména výplatné za cenné psaní do 100 g na dobírku a dále pak obálku pro cenné psaní a příslušný balicí materiál (vnitřní obálky a kartóny). Tuto poštovní rozesílku bude zajišťovat správce novinkové služby klubu p. Jan Všetečka v nejkratší možné lhůtě. 
Ing. Pravoslav Kukačka, jednatel Klubu filatelistů, sběratelů specializovaných oborů, 00-15, Praha