24. 9. 2013

Soutěž nadnárodní PostEuropy o nejkrásnější známku na téma Poštovní dopravní prostředek

Obdrželi jsme vyhlášení výsledků soutěže společnosti PostEuropa o nejkrásnější poštovní známku s tematikou poštovního dopravního prostředku:
--
Durant l'Assemblée plénière de PostEurop qui vient de se tenir à Bruxelles, PostEurop a eu le plaisir de proclamer les lauréats du Concours EUROPA 2013: Turkish PTT (Turquie), Magyar Posta (Hongrie), Poczta Polska (Pologne) et Swisspost (Suisse).
Pour plus d’information, veuillez contacter:
Cynthia Wee
Responsable de la Communication
http://www.posteurop.org/


Zlatá medaile - Turecko, stříbrná medaile - Maďarsko a dvě bronzové medaile - Polsko a Švýcarsko.
Repro: Copyright PostEurope
--

Na stránkách PostEurope máte mnoho dalších mezinárodních poštovních informací. My Vám ale reprodukujeme vítězné známky a ke srovnání i známku českou od Karla Dvořáka. Mezinárodní sčítání kliků (volí se on line klikáním na jednu z desítek vyobrazených známek) na volební stránce jsme tedy nezvládli, Turci v tom byli nejlepší. Češi obecně asi nejsou spontánní v podpoře národních známek anebo jich má málo z nich čas či zájem hledat mezinárodní soutěž a ještě se jí zúčastnit( byť jsme o ní jako každoročně psali), na druhé straně i Češi mohli volit jinak než ve prospěch známky české. Registrace bydliště zamezovala z jednoho počítače kliknout vícekrát. 
Chci poznamenat, že prezentovaná vítezná známka je pro mně ne jeden krok, ale dva kroky zpátky v grafice poštovních známek. Ale prezentuji jenom svůj názor, i když je podpořený diskusí na toto téma s vynikajícími českými grafiky a výtvarníky.
--
B. J.