31. 12. 2013

Era a Poštovní spořitelna mají poštovní známky od Adolfa Borna

Česká pošta vydala u příležitosti 130. výročí založení poštovního bankovnictví vlastní poštovní známky Poštovní spořitelny a Ery. Známka s motivem poštovního vozu z dílny známého kreslíře Adolfa Borna vychází v limitované edici a nebude možné ji volně koupit.
Vlastní známka Ery a Poštovní spořitelny tvoří pomyslný pár se známkou, kterou vydala letos v červnu u příležitosti 130 let poštovního bankovnictví Česká pošta. Spolupráce s Českou poštou, jež je pro Poštovní spořitelnu dlouhodobým strategickým partnerem, tak získává i svůj výtvarný rozměr.
„Kromě klasických archů se známkami jsme nechali připravit také známkový sešitek, který obsahuje celkem čtyři známky – dvě vlastní známky s poštovním vozem, jednu známku s kresleným logem Poštovní spořitelny a jednu známku s kresleným logem Ery. Autorem všech tří grafických návrhů je oblíbený malíř Adolf Born," vysvětluje Vlasta Dolanská, výkonná ředitelka Poštovní spořitelny.
Sběratelé a milovníci filatelie se mohou těšit také na unikátní „obálky prvního dne", které vycházejí v limitované sérii a jsou na nich opět motivy od Adolfa Borna. „Jelikož známky nebudou volně prodejné, předpokládáme, že o ně bude ze strany veřejnosti zájem...
--
Celý článek Martiny Slavíkové, tiskové mluvčí Ery a Poštovní spořitelny a průvodní ilustrace zde: https://www.erasvet.cz/informace-z-ps/pro-media/stranky/tz131217.aspx