22. 3. 2015

Společnost "Povalač" vydala známku "Klaunovo"

V novém čísle Filatarsie je na jedné stránce rytý suvenýr slovenského rytce Fero Horniaka s portrétem Bolka Polívka a textem "Klaunovo":
http://expo-net.blogspot.cz/2015/03/nove-cislo-filatarsie-12015.html

Nyní se nám dostal do ruky tisk recesistické, fiktivní známky s českým hercem Bolkem Polívkou z nové edice "Klaunovo". Jak jsme se dozvěděli od výkonného ředitele PTC Praha a.s. Jaroslava Štefka, "známku údajně herec nabízel svým fanouškům před představením zábavné show Manéž Bolka Polívky na svém únorovém slovenském turné od 8. do 16. 2. 2015. Autory tohoto dílka, které vyšlo na Slovensku, jsou tvůrci poštovních známek Karol Felix a Fero Horniak.
Toto dílko vydala Společnost "Povalač" za spoluúčasti PTC... 
Cílem společnosti Povalač je "zachovat tradici povalečství (zahálky) v jeho plné kráse a se všemi klady i zápory. Společnost se zároveň zavazuje šířit pohodu a veselost."
Známka je zhotovena reálnou metodou, avšak není platná. 
Číslovaný náklad této fiktivní známky je po dohodě se Společností Povalač limitován počtem 1600 ks. Je tištěn na bílém známkovém papíře bez ochranného nátěru, tudíž papír není shodný s papírem českých poštovních známek. Všechny produkty obsahují i logo PTC Praha a.s.".
Dodejme, že všechny barevné prvky kresby známek a aršíku jsou tvořeny symbolickou kresbou spermie. Známka má hodnotu 1 BLK, což jsou souhlásky ze jména Bolek.
B. J.