29. 8. 2019

Nová filatelistická sezona 2019-2020

Vážení přátelé, klubové prázdniny spějí ke svému konci. I když nebyly konány klubové schůzky, byli jsme s vámi průběžně ve spojení prostřednictvím našich webových stránek https://www.kf0015.cz/, domén třetího řádu https://special.kf0015.cz/ a https://modry.kf0015.cz/, které spravuje předseda výboru a webmaster p. Jiří Marko a pro které skenuje obrázky příležitostných razítek a R-nálepek kolega Jan Všetečka. Na tvorbě našich stránek se podílejí i další členové a přátelé klubu, kteří nám zasílají své podněty a skeny svých sběratelských objevů. 
Výbor klubu řešil v posledních měsících řadu administrativních úkolů, které souvisely se členskou schůzí, konanou 4. 4. t.r., a s naším návrhem na změny ve spolkovém rejstříku, které budou v nejbližších dnech již Městským soudem v Praze do rejstříku zapsány. Na základě nabídky České pošty, s.p., odboru PostFila, jsme našim členům nabídli dodání speciálního produktu - kompletu otisků rytin Ochrana přírody: Zoologické zahrady I - IV (2016 - 2019), s čímž byla spojena také poměrně rozsáhlá e-mailová korespondence.
V prostředí sálu Dřevák Domu Portus se opět setkáme ve čtvrtek 5.9. t.r. od 16 hod. na klubové schůzce, jejíž součástí bude odborná přednáška p. Pavla Hauznera „Doprava spěšných zpráv německé říšské pošty“ (jde o zvláštní bezplatné dopisnice se spěšnou zprávou z míst postižených velkými leteckými útoky), kterou zahájíme již 40. cyklus přednášek o poštovní historii a současnosti. Program celého přednáškového cyklu vám zašleme v nejbližších dnech.
Nové emise českých poštovních známek a dopisnic uvítáme ve středu 4. 9., kdy se také bude konat výstavka přípravy jejich tisku v 1. patře budovy hlavní pošty Praha 1 v Jindřišské ulici. Otevření této výstavky samostatného oddělení známkové tvorby České pošty bude ve 13 hod., představení vydaných emisí s vystoupením autorů začne v 15 hod.
Ve dnech 6. a 7. 9. se pro veřejnost otevřou brány mezinárodního veletrhu Sběratel 2019, který se bude konat opět na Výstavišti PVA EXPO Praha v Letňanech - více na rozsáhlých internetových stránkách veletrhu http://www.sberatel.info/.
Největší filatelistickou výstavní akcí letošního roku v České republice pak jistě bude Národní výstava poštovních známek Liberec 2019, která se bude konat ve dnech 25. - 29. 9. Informace o výstavě naleznete na našem klubovém webu v již několikrát aktualizovaném příspěvku na adrese https://www.kf0015.cz/?p=54542 a také na stránkách Klubu filatelistů 04-01 Liberec, konkrétně na adresách https://www.filatelie-liberec.cz/vystava-liberec2019/ a https://www.filatelie-liberec.cz/seznam-exponatu/.
Těšíme se na naše setkávání a spolupráci v nové sezóně 2019-2020.
Výbor Klubu filatelistů, sběratelů specializovaných oborů, 00-15 Praha, pobočného spolku Svazu českých filatelistů, z.s.