15. 2. 2022

VZ ZS 0132 - Pravěk v Čechách - tisková informace

 

Oznamujeme, že několikaměsíční práce na našem prvním známkovém sešitku spěje do finále. Začátkem března vydá Česká pošta s.p. naše VZ na téma Pravěk v Čechách. Jde o unikátní sérii, která svého druhu nemá obdoby jak v České republice, tak v tehdejším Československu. Celkem 8 různých známek od 5 renomovaných autorů paleoartu zasahuje období od prvohor až do čtvrtohor.
Nutno dodat, že odborný dohled měli uznávaní odborníci z Přírodovědecké fakulty UK v Praze. 
Budou tu písmenové známky všech hodnot, a to v kombinaci, která je vpravdě unikátní. Známkový sešitek bude stát 900 Kč.  Očekáváme, že bude rovněž řazení "sudoku". V případě odběru 5 a více kusů nabízíme slevu 15 %, při významnějším počtu se jistě domluvíme individuálně. 
Připravujeme také sadu tzv. pamětních obálek (bude jich 8 s každou známkou samostatně a vždy s jiným, příslušným obrázkem) a denním razítkem, kdy vyjdou VZ. Jejich počet bude omezen. Orientační cena za sadu 8 ks nepřekročí 3000 Kč. Tato sada se ideálně hodí rovněž pro autogramy jednotlivých umělců.
Dalším počinem bude také Cartes Maximum, rovněž sada 8 kusů. V případě, že známka je "výřezem" z obrazu, bude CM zobrazovat celý obraz. Razítko bude denní a sada CM vyjde o něco později než sešitek a pamětní obálka. Proto je možné sadu analogických pohlednic objednat samostatně. Sada by měla stát cca 2000 Kč a bude jich vydáno jen několik desítek sad.
Při odběru 3 a více sad, jak u obálek, tak CM, nabízíme slevu 15 %, při větším objemu se samozřejmě domluvíme na vyšším procentu.
Předem děkujeme za publikování této informace a těšíme se na spolupráci!
Václav Fiala a kol., vencafialu@gmail.com