27. 6. 2017

Změna termínu dodání nových Mezinárodních odpovědních kupónů CRI (mezinárodních odpovědek) - přijatých v tureckém Istanbulu

Původní informace, kterou jsme Vám zprostředkovali:
Nová mezinárodní odpovědka typu "CRI Istanbul" bude i v Česku platit od 1. 7. 2017. Od této chvíle ji budou prodávat i všechny národní pošty Světové poštovní unie. V prodeji tak nahradí českou mezinárodní odpovědku "CRI Dohá", kterou navrhli čeští výtvarníci a platila od 1. 7. 2013. Stanovený termín ukončení platnosti CRI Dohá je 30. 8. 2018, otázka je, do kdy budou stačit zásoby "staré" CRI Dohá u České pošty.
Další informace:
http://expo-net.blogspot.cz/2017/03/nova-mezinarodni-odpovedka-cri-istanbul.html
Zdroj: Světová poštovní unie (UPU), 5. 3. 2017
Břetislav Janík
--
musíme poupravit:
Česká pošta, s.p., odbor Postfila (distributor CRI v Česku) dnes obdržel dopis ředitele Logistiky Světové poštovní unie (UPU) pana Jeana-Alexandra Ducresta, že termín vydání nových mezinárodních odpovědek není možno dodržet a že, se v té věci ani termín nedá předem určit. 
Ve volném překladu zní text dopisu takto:
"... litujeme, že vás musíme informovat, že nejsme schopni splnit plánovaný termín dodávek s novou sérii (vyobrazením) mezinárodních odpovědek (CRI kuponů typu Istanbul).
Toto zpoždění je způsobeno výrobními problémy, které jsou mimo naši kontrolu. Děláme vše, co je v našich silách, abychom tento problém vyřešili a co nejdříve zajistili dodávky. V nejbližším datu Vás budeme informovat o novém datu dodání.
Ujišťujeme Vás, že se jedná o jednorázový problém a těšíme se na dodávku výrobku, který bude nejen ve velmi blízkém termínu, ale i v obvykle vysoké kvalitě. 
Do té doby vám děkujeme za trpělivost."...
--
České a slovenské sběratele těchto mezinárodních celin tedy obratem informujeme, aby nové CRI odpovědky ani v brzké době nepožadovali po České poště, s.p. (resp. zřejmě ani po Slovenské poště).
O vývoji situace Vás budeme ihned informovat. Současně platí, že původní odpovědky typu CRI Dohá budou zřejmě platit i po 30. 8. 2017. Přesnou informaci ale obdržíte na našich stránkách.
Další informace: 
http://expo-net.blogspot.cz/2014/01/vysvetleni-cri-odpovedek-typu-doha.html 
http://expo-net.blogspot.cz/2017/03/nova-mezinarodni-odpovedka-cri-istanbul.html
Břetislav Janík