12. 9. 2011

Výstavka podkladů - F. A. Elstner, Barokní varhany Plasy a Vánoční obrazová pohlednice s natištěnou známkou

Vážení přátelé, ve středu 14.9.2011 od 15 hod. se bude konat již 9. výstavka podkladů k tisku právě vydávaných poštovních známek. Výstavku pořádá odbor známkové tvorby České pošty, s.p., v budově hlavní pošty Praha 1, Jindřišská 14, v 1. patře nad poštovní dvoranou (na ochozu v místě, kde bývala třetí přepážka s filatelistickým zbožím). Na těchto výstavkách můžeme vidět původní výtvarné návrhy známek i obálek a razítek prvého dne, rytecké rozkresby, rytiny a tiskové desky, ukázky tiskových archů a další zajímavosti. Přítomni bývají autoři právě vydávaných známek a zástupci Poštovní tiskárny cenin Praha a.s., kteří pohovoří o své práci a zodpoví dotazy přítomných. Akci uvádí Ing. Břetislav Janík, ředitel odboru známkové tvorby České pošty, s.p.

Tentokrát půjde o dvě známky, a to emise "František Alexander Elstner (1902 - 1974)" - viz internetová stránka http://www.ceskaposta.cz/cz/filatelie/znamky/frantisek-alexander-elstner-1902---1974-id34721/ , a "Umělecká řemesla: Historické varhany, Plasy" - viz internetová stránka http://www.ceskaposta.cz/cz/filatelie/znamky/umelecka-remesla--historicke-varhany--plasy-id34723/ .

Tentýž den vychází provozní dopisnice A. Mucha s novým čárovým kódem s nominální hodnotou, resp. písmenem A, a vánoční obrazová pohlednice s natištěnou známkou s nominální hodnotou, resp. písmenem A. Pro doplnění informací přikládáme emisní plán pro rok 2011.
Jako naprostá specialita této nejbližší výstavky budou fotografie a podklady tisku razítek na obálky prvého dne s výkladem, který nám přiblíží dosud téměř neznámý výrobní proces.
Výstavky podkladů k tisku známek, které se konají vždy v den známkových emisí, získaly vysokou úroveň a tradici, jakož i okruh pravidelných návštěvníků. Věříme, že tyto zcela unikátní příležitosti zaujmou i Vás.


Za výbor Klubu filatelistů 00-15, sběratelů specializovaných oborů, v Praze
Ing. Pravoslav Kukačka