12. 9. 2011

S Jiřím Kratochvílem po stopách nejstarší pražské pošty

Vážení přátelé, výbor Klubu filatelistů 00-15, sběratelů specializovaných oborů, v Praze, si vás dovoluje pozvat na zcela mimořádnou akci, kterou bude poštovně-historická procházka "S Jiřím Kratochvílem po stopách nejstarší pražské pošty", kterou uspořádáme ve čtvrtek 15. září t.r. od 16.30 hod. se srazem na Valdštejnském náměstí na Malé Straně (před Valdštejnskou hospodou). Procházka bude mít několik zastavení s výkladem a diskusí účastníků (kromě úvodu na Valdštejnském náměstí to budou dvě zastavení na Malostranském náměstí, dále výklad na Maltézském náměstí a v Karmelitské ulici před Českým muzeem hudby). Doba procházky může podle našeho předpokladu poněkud překročit jednu hodinu.

Jsme rádi, že se procházky ujal člen našeho klubu pan Jiří Kratochvíl, uznávaný poštovní histrorik, lektor a publicista. Mezi jeho nejvýznamnější literární počiny patří bezesporu publikace "Pražské pošty - historie a současnost", kterou v roce 2009 vydalo pražské nakladatelství LIBRI, spol. s r.o., v ediční řadě Knihy o Praze - viz nabídka na stránkách nakladatelství http://www.libri.cz/kniha.php?kniha=488 (klikněte na tento odkaz).

Sídlo pražského poštmistra na dnešním Valdštejnském náměstí - proti nynější Valdštejnské hospodě najdete i na mapce na poslední straně ukázky z uvedené knihy (v souboru ve formátu .pdf) na stránkách nakladatelství, konkrétně http://www.libri.cz/data/pdf/488.pdf (klikněte na tento odkaz).

O připravované procházce vám může hodně napovědět také náš příspěvek s fotografiemi do blogu Exponet Forum ze dne 22.6.2009, který naleznete na internetové stránce http://expo-net.blogspot.com/2009/06/jiri-kratochvil-prazske-posty-historie.html (klikněte).

Těšíme se na vaši účast.
Za výbor Klubu filatelistů 00-15, sběratelů specializovaných oborů, v Praze
Ing. Pravoslav Kukačka,
jednatel a správce klubové e-mailové schránky