18. 9. 2015

Dcera Sira Nicholase Wintona Barbara převzala známky s portrétem svého otce

Finanční ředitel České pošty Marek Jánský dnes na hlavní poště v Jindřišské ulici v Praze předal dceři Sira Nicholase Wintona, paní Barbaře, známky s portrétem jejího otce. Známku jako poctu hrdinskému činu, při kterém bylo v roce 1939 zachráněno téměř 700 dětí, Sira Nicholase Wintona vydala Česká pošta jako první na světě.
„Chtěl bych poděkovat paní Barbaře, že souhlasila s vydáním této známky. Od 2. září, kdy jsme známku představili, si naši klienti zakoupili přes 70 tisíc známek. To považuji za velký úspěch a zájem nejen o hezkou známku, ale i o odkaz Sira Nicholase,“ říká finanční ředitel České pošty Marek Jánský.
„Je opravdu mimořádné vidět tvář mého otce na známce! Jedná se o výjimečnou poctu a jsem si jistá, že by nečekal, že se něco takového vůbec může stát. Česká pošta vytvořila trvalou připomínku jeho přátelského vztahu s Českou republikou – zemí, kterou měl tak rád a lidmi, které poznal a miloval posledních 25 let,“ řekla paní Barbara Winton... https://www.ceskaposta.cz/-/dcera-sira-nicholase-wintona-barbara-prevzala-znamky-s-portretem-sveho-otce