1. 11. 2019

Česká pošta získala v Madridu zlato, stříbro i bronz

Pod záštitou španělského krále se v madridské Královské mincovně konalo 30. 10. 2019 vyhlášení nejkrásnějších známek světa roku 2018.
Ze všech nominovaných cenin vybrala jako nejkrásnější aršík světa společné vydání České republiky společně se Slovenskem, Bulharskem a Vatikánem k oslavám 1150. výročí příchodu Cyrila a Metoděje na Velkou Moravu. Autorem známek je Dušan Kállay a rytec Miloš Ondráček. Tisk provedla Poštovní tiskárna cenin Praha, a.s.
Česká pošta získala společně se zmíněnými státy pomyslné „zlato“ – 1. místo v soutěži Premios Nexofil 2019 ve španělském Madridu. Cena je udělena za nejkrásnější aršík za posledních pět let - 2013 až 2017.
--
Druhou cenou z Madridu je druhé místo na světě za – nejluxusnější suvenýr poštovní správy - Bombajský dopis vydaný ke světové výstavě poštovních známek PRAGA 2018. Autorem známky a grafické úpravy je Kamil Knotek. Tisk provedla Poštovní tiskárna cenin Praha, a.s.
-- 
Třetí  cenou z Madridu je třetí místo na světě za – nejluxusnější tisk poštovní známky na světě - The World’s Best Luxury Poof 2018 – otisky a soutisk rytin známek Francesco da Ponte: Obětování v chrámě. Autorem známky a rytiny Miloš Ondráček. Tisk provedla Poštovní tiskárna cenin Praha, a.s.
Jako každoročně, i letos Česká pošta získala ocenění za nejlepší známky světa. Všem autorům, rytcům a Poštovní tiskárně cenin Praha, a.s. blahopřejeme. Ceny v Madridu převzali Martin Holý a Jakub Strnad z České pošty. s.p.
Břetislav Janík