4. 10. 2021

KF 00-15: J. Pelikán "Modrý Merkur (1851) - typologie, poštovní použití a popis kvality"

 

Vážení přátelé, dovolujeme si vás pozvat na naši druhou klubovou schůzku v nové sezóně, která se uskuteční ve čtvrtek 7. 10. 2021 od 16.00 hod. v sále Dřevák v 1. patře Domu Portus (Život 90, z.ú.), v Praze 1, ulice Karoliny Světlé 18 (roh s ulicí Betlémskou, mapku najdete na https://www.kf0015.cz/kde-nas-najdete/), a jejíž součástí bude přednáška p. Jana Pelikána "Modrý Merkur (1851) - typologie, poštovní použití a popis kvality", kterou zahájíme již 42. cyklus přednášek o poštovní historii a současnosti, ve kterém se vynasnažíme přinést členům a přátelům našeho klubu témata, která nemohla být v minulém přednáškovém cyklu uskutečněna, spolu s dalšími zajímavými tématy. Informaci o čtvrteční přednášce jste jistě již shlédli na našich internetových stránkách na adrese https://www.kf0015.cz/klubove-odpoledne-s-prednaskou-7-10-2021/. Program celého přednáškového cyklu naleznete také v příloze k tomuto e-mailu.
Přednáška začíná v 16.30 hod. Vítáni jsou všichni zájemci o poštovní historii a filatelii. Vstup volný. Jako obvykle bude pro účastníky připravena káva, čaj a minerálka.
Na stejném místě bude probíhat (zejména před přednáškou) výdej novinek účastníkům novinkové služby klubu, výdej členských prémií za rok 2020 a nových členských průkazů (pokud nebyly dosud vyzvednuty). Členové klubu budou moci také uhradit členské příspěvky na rok 2022.
Chtěli bychom vás upozornit na nový režim vstupu do Domu Portus po 17.00 hod. (týkalo by se později příchozích), kdy je nutno u vchodu do domu zatelefonovat na číslo 773 071 024 a pracovnice Života 90, z.ú., vám otevře. Tento režim se bude týkat i našich dalších klubových schůzek.
Současně si dovolujeme vás požádat o respektování aktuálních opatření k zamezení šíření koronaviru SARS-CoV-2. Jde zejména o desinfekci rukou hned po příchodu do přízemí Domu Portus a zakrytí nosu a úst respirátorem. Platná opatření jsou uvedena na webu https://covid.gov.cz/situace/spolkova-cinnost/prednaskova-cinnost, resp. na https://covid.gov.cz/situace/zamestnani/pracovni-skupinove-akce. Pro potřebu této naší klubové akce jsou zásadní pokyny uvedeny v závěru již výše uvedeného příspěvku na https://www.kf0015.cz/klubove-odpoledne-s-prednaskou-7-10-2021/.
Za výbor Klubu filatelistů, sběratelů specializovaných oborů, 00-15 Praha, pobočného spolku Svazu českých filatelistů, z.s., zdraví
Ing. Pravoslav Kukačka, jednatel