2. 3. 2024

Česká pošta nabízí svoji hlavní administrativní budovu k odkupu (včetně dvorany pošty)

Vedení České pošty dnes na pravidelném jednání dozorčí rady předložilo návrh na prodej pražské nemovitosti na rohu ulic Jindřišská a Politických vězňů. Výběrové řízení vyhraje zájemce s nejvyšší nabídkou. Oproti poslední nabídce na odkup se aktuálně bude nabízet pouze objekt v Jindřišské, nikoli v balíčku s budovou v Moravské ulici na Praze 2. A také bez možnosti dorovnání nejvyšší nabídky hlavním městem Prahou.
Po dnešním jednání dozorčí rady bude připravena dokumentace k výběrovému řízení, které by mělo být vyhlášeno v řádu týdnů. Minimální cena nemovitosti je stanovena na 1,538 miliardy korun.
V případě úspěšného prodeje se zaměstnanci z centrální budovy přestěhují do jiných nemovitostí České pošty v Praze, např. do prostor v Olšanské ulici, na Ortenovo náměstí, nebo na ulici Milady Horákové.

"Součástí kupní smlouvy nebude nájemní smlouva na prostory stávající pobočky, potenciální majitel bude disponovat celým prostorem nemovitosti. V případě úspěšného prodeje bude pobočka v Jindřišské ulici v provozu maximálně 12 měsíců od prodeje budovy".

Během této doby bude v dochozí vzdálenosti od stávající pobočky adekvátním způsobem zajištěna dostupnost poštovních služeb, které budou moci v budoucnu klienti využívat.
Matyáš Vitík, Česká pošta
27. 2. 2024