6. 3. 2024

Slovenské Komerčné známky: Dušan Kállay

Nové vlastní známky známé na Slovensku jako "Komerčné známky", vyšly v Bratislavě 1. března 2024. Obsahují po 6 známkách Dušana Kállaye, autora mnoha československých i českých a slovenských známek. Nominální hodnota známek je písmenové "S" (=Slovensko). Bližší informace najdete na webu slovenského Pofisu ZDE a ZDE. Jak ovšem současně slovenský Pofis na svých stránkách uvádí, "emise jsou neprodejné". Tisk: Jaroslav Štefek, RetroTisk s.r.o. + Tiskárna Hradištko, s.r.o.

Po emisi Bratislava 2023, další slovenské Vlastní - na Slovensku Komerčné známky, jsou v prodeji za 20 EUR / 1 sešitek na adrese: info@komercnaznamka.sk Další zajímavostí je, že písmenové nominále, zde "S" (Slovensko) jsou vyhrazené pouze pro "komerčné známky". Další slovenské písmenové domicily jsou "C" Česko, "E" Evropa a "W" (world, česky svět). 
A současně je u nových komerčních známek jiný název státu. Ten je odlišný od výplatních slovenských známek. Ty mají známý domicil "SLOVENSKO", zatímco na komerčních známkách je nově domicil "SLOVENSKÁ REPUBLIKA", který je od běžné produkce odlišuje.
Břetislav Janík