13. 10. 2007

Poštovní věstník


Poštovní věstník

Poštovní věstník vydává Český telekomunikační úřad podle zákona č. 29/2000 Sb., o poštovních službách a o změně některých zákonů (zákon o poštovních službách), ve znění pozdějších předpisů.

Poštovní věstník je vydáván v papírové formě, zpravidla měsíčně. Toto znění je závazné.

Poštovní věstník je též zveřejňován v elektronické formě na internetových stránkách Českého telekomunikačního úřadu. Obsahová náplň je v současné době zajišťována 2 státními subjekty - ČTÚ a MPO ČR (konkrétně):
1. Českým telekomunikačním úřadem, odborem regulace poštovních služeb – pod vedením Ing. Eduarda Prandstattera (náplň národního oborového regulátora pošty), který je i autorem grafické podoby věstníku.
2. Vydavatelem českých poštovních známek – Ministerstvem průmyslu a obchodu ČR – odborem poštovních služeb – pod vedením Ing. Jiřího Řeholy, pověřeného řízením odboru (náplň vydavatele poštovních známek ČR).

Od částky Poštovního věstníku 06/2006 je odpovědným redaktorem Ing. Břetislav Janík.

Informace o předplatném jsou k dispozici u České pošty, s.p., se sídlem v Praze 3, Olšanská 38/9, poštovní adresa: 225 99, Praha 025. Drobný prodej zajišťuje Česká pošta, s.p. OZ Dodavatelské a obchodní služby.
Elektronická verze Poštovního věstníku je k dispozici na webových stránkách Českého telekomunikačního úřadu – http://www.ctu.cz/main.php?pageid=18 a současně průběžně na elektronickém magazínu Japhila – http://www.japhila.cz/index_cz.htm

Poštovní věstník bývá nesprávně zaměňován s „Věstníkem – Informace pro veřejnost“, který vydává Česká pošta, s.p. – viz
http://www.cpost.cz/ (viz Věstníky).
Břetislav Janík