20. 3. 2020

PLZ 97 - výtvarník Jindřich Ulrich - 70 let

Významný výtvarník se specifickým vyjadřováním, Jindřich Ulrich, se 21. 3. 2020 (*21. 3. 1950) dožívá krásných 70 let svého života. Je autorem velmi zajímavé, ale pro něj i typické poštovní známky na téma 300 let panování Marie Terezie (také na našem území). 
Oddělení Známková tvorba ČP Vám nyní nabízí pamětní list Známkové tvorby - číslo PLZ 97. Autorem příležitostného poštovního razítka je předseda Komise pro výtvarné řešení poštovních známek GŘ České pošty, s.p. - Jan Kavan. 
Ačkoliv reálně nevíme, kdy Vám bude k dispozici v prodeji na Prodejně Známkové tvorby - jedno víme jistě. Bude k dispozici všem abonentům speciálních filatelistických / sběratelských vydání. Přihlásit se k nim lze i elektronicky, nicméně v této chvíli neznáme budoucnost data otevření ani Prodejny Známkové tvorby. Všichni, kteří mají prodej zamluven - dostanou automaticky možnost nákupu - do 60ti dnů ode dne vydání (a možná bude prodej i prodloužen, v závislosti na situaci s pandémií v Česku).
Abychom nezapomněli - výtvarníkovi specifických miniatur, panu Jindřichovi Ulrichovi - srdečně blahopřejeme k jeho významnému "kulatému" výročí. Děkujeme.
Břetislav Janík