8. 3. 2020

Odvolání 127. výstavky Známkové tvorby 11. 3. 2020 – epidemie koronaviru

V souvislosti s chystanou inaugurací (výstavkou) nových poštovních známek sdělujeme:
Na základě zhodnocení aktuální virové epidemie a obecně známých doporučení, Česká pošta, s.p., zastoupená oddělením Známková tvorba, ruší pořádání pravidelné společenské akce v den vydání poštovních známek a to až do odvolání.

Potvrzeným dnem vydání emisí „Hrad Kašperk“, / „Josef Gočár a architektura Hradce Králové“ / a „Zpěvní ptáci v našem okolí I“ zůstává 11. 3. 2020. Obvyklým místem a časem komentované prezentace a autogramiády je tzv. dvorana v 1. patře Hlavní pošty Praha 1 v Jindřišské ulici 14. Průměrná účast návštěvníků je v posledních letech standardní – blíží se počtu 90 návštěvníků z celé ČR.

Rozhodnutí je platné po zvážení rizik a projednání aktuální epidemie i s výtvarníky a rytci českých poštovních známek. Známková tvorba ČP uskuteční mimořádně inauguraci a autogramiádu těchto známek dodatečně v náhradních termínech, které budou předem oznámeny.

Pasivní výstavka artefaktů přípravy známkové tvorby bude ale i 11. 3. 2020 k dispozici individuálním návštěvníkům pošty Praha 1. V obvyklém místě budou v mimořádném čase od 10:00 do 16:00 hodin artefakty známkové tvorby k dispozici, stejně jako Prodejna Známkové tvorby v obvyklém místě a čase.

Prosíme rozšiřte tuto informaci po osobní úrovni. Česká pošta ji současně dá k dispozici sběratelským webům a rozšíří ji všemi obvyklými cestami.
Děkujeme za pochopení.
Břetislav Janík
vedoucí oddělení Známková tvorba České pošty s.p.