23. 3. 2020

Přechodné zrušení všech sběratelských artefaktů - příležitostná razítka, R nálepky a Aposty

Vážení příznivci sběratelství a filatelie, přijměte prosím i následující zprávu, která je v souladu se všemi opatřeními pro zdraví a život všech, kteří mají, mimo jiné, rádi poštu, poštovnictví, filatelii a sběratelství. I v náročné a velmi těžké "zdravotní situaci celého státu", na Vás oddělení Známková tvorba České pošty, s.p. myslí a potvrzuje v rámci předchozích výzev (první již z 8. 3. 2020) zrušení tzv. výstavek a všech pořádaných sběratelských akcí.
Ve středu 25. 3. 2020 MPO ČR vydává a producent Česká pošta, s.p. uvádí novou poštovní známku a celiny. Vzdor tomu, že naše akce ve velmi hojném počtu navštěvujete, nadále potvrzujeme, že žádná akce k vydání (inaugurace či výstavka) nových poštovních známek a celin se NEKONÁ ani 25. 3. a to až do odvolání.
Známky nebudou ani v rozšířeném prodeji (uzavřena je Prodejna Známkové tvorby v Praze 1, služba Sběratelům přítisků v Praze 1) do odvolání jsou uzavřeny žlutomodré provozovny PostShopů, které nemají tzv. ochranou zónu pro spotřebitele a obsluhu, poštovní provoz ČP je celkově omezen – viz web České pošty se seznamem uzavřených poštovních úřadů.
Známky budou k dispozici pouze pro novinkovou službu SČF prostřednictvím listovní a balíkové pošty, nikoliv osobního styku. Nedomáhejte se známek prosím na žádné z přepážek, kde ani ve standardní době nejsou známky běžně k dispozici.
Doporučujeme, aby sběratelé, filatelisté a ostatní zákazníci nenavštěvovali Českou poštu, s.p. a nepožadovali přechodně ani obvyklé sběratelské služby. Tím myslíme – zejm. příležitostných poštovních razítek a příležitostných R nálepek a Apostů. Jejich poskytování je do odvolání zastaveno a nebudou k dispozici ani na poštovních přepážkách! O jejich pasivním vydání - poštovních známek, Vás ale budeme spolehlivě informovat. Individuální zadání objednavatelů poštovních razítek, R nálepek a Apostů – objednávky a platby – ponechte prosím na pozdější dobu. V této chvíli (březen 2020) nejsou na České poště, s.p. žádné volné kapacity k řešení.
Doufáme, že velká většina sběratelů chápe závažnost situace. Děkujeme všem za pochopení a těšíme se na setkání s Vámi v tzv. lepších časech. Přejeme Vám všem, abyste Vy, Vaši blízcí a známí, udrželi své (relativní) zdraví a v této světové hrozbě neutrpěli.
Břetislav Janík, vedoucí oddělení Známková tvorba České pošty, s.p. jménem celého kolektivu.