23. 2. 2008

Exponet a německá poštovní historie


Das Deutsche Reich versuchte während des 1. Weltkrieges den Handelsverkehr für kriegswichtige Güter und Diplomatenpost mit dem amerikanischen Kontinent aufrechtzuerhalten. Die Seeblockade, die die direkten Kriegsgegner errichtete hatten, sollte mit Hilfe von Handels-U-Booten umgangen werden.
Zum Betrieb dieser Handels-U-Boote gründeten der Bremer Großkaufmann Alfred Lohmann, die Reederei Norddeutscher Lloyd und die Deutschen Bank am 8. November 1915 die Deutsche Ozean-Reederei (DOR)... >>>>> Heinz K Selig, Ludwigsburg: http://www.schaumburgerpostgeschichte.de/
Stránky Schaumburské poštovní historie vede Heinz K. Selig z německého Ludwigsburgu. Zajímavé na všem je, že vynikající regionální poštovněhistorická stránka je postavena na přímých odkazech na Exponet a 5 exponátů, které Heinz Selig na Exponetu má. Exponet tak slouží jako primární zdroj pro dokumentaci německé poštovní historie. Je vynikající, že během několika málo let je natolik normální, že na českých stránkách jsou německé poštovní dějiny a všichni jsou spokojeni. Myslím, že internet nám nabídne plejádu dalších zajímavých situací. Ostatně k tomu byl Internet jako mezinárodní platforma pro filatelistické exponáty zřízen.
Všechny exponáty Heinze K. Seliga >>>>> http://www.japhila.cz/hof/index_exhibitor70.htm
B. J.