19. 2. 2008

Německá hyperinflace v poštovním provozu

Tak by možná mohl znít český název exponátu, který nám dal k dispozici Jerry Jensen ze Spojených států amerických. Náš neoficiální překlad ale zní "Když peníze klesají, německá inflace po 1. světové válce".
Jen výčet ocenění "Gold; Reserve Grand Award; American Association of Philatelic Exhibitors Creativity Award; American Philatelic Society Research Medal; American Philatelic Society 1900–1940 Medal of Excellence" dává tušit, jaký kalibr se podařilo zajistit pro Exponet z nabídky světové poštovní historie.
Osmirámový exponát přináší skvostné celistvosti a kromě materiálu je ukázkou vynikajícího "příběhu", o čemž svědčí mimo jiné mezinárodní ocenění, které se významnému americkému sběrateli a jurymanovi dostalo.
Na 3. rámu je např. největší známý zachovaný blok použitých 500 markových známek, obsahující 240 poštovních známek. V našem Exponetu je zobrazen v rámci 3 listů a promiňte nám i na Exponet poněkud větší reprodukci, která je ovšem nezbytná k věrohodnému zobrazení této filatelistické lahůdky.
Malé grafické nedostatky vznikly zpracováním původních předloh v mnohem menším grafickém rozlišení než Vám dnes nabízíme. Jistě budete souhlasit, že námi zhotovené retuše reprodukcí by materiálu na mezinárodním Exponetu k důvěryhodnosti nepomohly. Větším grafickým rozlišením tak současně ve světové premiéře nabízíme větší návštěvnický zážitek.
Zveme Vás ke studiu další opravdové lahůdky, jakou nepředstavujeme na Exponetu každým dnem. Ještě malá poznámka: nad 1. rámem je drobným písmem názvem "SYNOPSIS" také autorův záměr.
Zveme Vás k návštěvě >>>>> http://www.japhila.cz/hof/0365/index0365a.htm
B. J.